Halbank’a 49 milyar dolar ceza kesildi mi? Şimşek’ten flaş açıklama

Halbank’a 49 milyar dolar ceza kesildi mi? Şimşek’ten flaş açıklama

Amerika Birleşik Devleti tarafından Halkbank’a 49 milyar dolar para cezası kesildiği iddialarına ilişkin Mehmet Şimşek’ten flaş bir açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar;

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ‘Halkbank’a 49 milyar dolar ceza kesildi’ iddialarına ilişkin konuştu ve kritik açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Halkbank'a ilişkin bir kararın olmadığını söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şimşek, “Piyasaların normalleşmesi zaman alıyor. Etkisi sınırlayan dün birkaç etken oldu. Bunlardan biri Halkbank'a ilişkin asılsız iddialar. Halkbank bunu yalanladı. Halkbank'a ilişkin bir karar yok. Bunlar uydurma. Halkbank'a 49 milyar dolar ceza verileceği uydurma bir haber. Merkez Bankası'nın spekülatif saldırılara karşı eli kolu bağlı değildir. Merkez Bankası ne gerekiyorsa yapacaktır” diye konuştu.

MERKEZ BANKASI GÜÇLÜ BİR ADIM ATTI

Merkez Bankası'nın dövize yönelik adımlarının piyasaya etkisiyle ilgili konuşan Şimşek, "Merkez Bankası geç de olsa güçlü bir adım attı ve etkili oldu. Bazen hemen akabinde piyasaların normalleşmesi bekleniyor ama öyle olmuyor. Merkez Bankasının verdiği kararlarla bağımsız olduğunu kanıtlamıştır ve aldığı her adımda yanında dururuz" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.