Halep Türkiye’ye mi bağlanıyor? Rus uzman açıkladı

Halep Türkiye’ye mi bağlanıyor? Rus uzman açıkladı

Suriye’nin Halep şehri Türkiye’ye bağlanacak mı? Rus uzman bu konuda çok kritik açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

Ortadoğu uzmanı Harun Sidorov, Suriye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve en çok merak edilen sorunun cevabını açıkladı. Rus uzman Sidorov, Türkiye’nin Suriye’de yaşanan olaylardaki rolü ve Türkiye’nin Rusya ve İran’la ilişkilerini değerlendirdi.

İşte Rus Uzman  Harun Sidorov'un o açıklamaları:

HALEP, TÜRKİYE’NİN KONTROLÜNE VERİLECEK Mİ?

“Halep’in direkt Türkiye’nin kontrolüne verileceğini sanmıyorum. Çünkü bu kadar maddi ve can kaybına mal olmuş bir bölgeden ödün veremezler. Ama şu da bir gerçek ki, Rusya, İran ve aynı zamanda Esed rejimi Halep’in Türkiye’nin katkılarıyla yeniden inşa edilmesini istiyor. Zor durumda olan Rusya ve İran’ın bu yükü kaldırmaya gücü yetmez.

Bence şu anda Türkiye’ye şöyle bir teklif götürülebilir:

Ankara Halep’in yeniden onarılması için katkı sağlasın, Türkiye’deki Suriyeliler de o bölgeye geri dönsünler. Kontrolse formaliteden Esed rejimine verilsin. Aynı zamanda Halep’in Sünni bölgesi olarak kalacağına, İranlıların buraya sızmayacağına ve Esed yönetiminin kontrolünde Sünni temsilciliklerinin oluşturulacağına dair Türkiye’ye garanti verilsin.

Şu anda Suriye’de sadece farklı tarafların askeri siyasi kontrolündeki bölgelerle ilgili garantiler verilebilir. Türkiye için bu, Fırat Kalkanı operasyonunun düzenlendiği bölge, Afrin ve Türkiye askeri güçlerinin bulunduğu İdlib’in bir bölüm. Diğer olasılıklardaysa toprakların bir tarafın kontrolünden alınarak diğerinin kontrolüne verilmesi söz konusu değil. Türkiye şu durumda sadece “oyun tecrübesi”ne sahip olan güçlerle oynayabilir. Türkiye konulara gerçekçi bakmalı, herhangi efsanevi vaatlere kanmamalı, Suriye’de kazandıklarını korumaya çalışmalıdır.

kripto.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.