Halk TV yazarı Fikret Bila, 6'lı masanın iktidara gelince yapacaklarını sızdırdı: İlk iş MİT Başkanı değişecek

Halk TV yazarı Fikret Bila, 6'lı masanın iktidara gelince yapacaklarını sızdırdı: İlk iş MİT Başkanı değişecek

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV yazarı Fikret Bila, 6'lı Masanın iktidar olmaları halinde ilk yapacaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

6'lı Masa 9 saat süren 11. toplantısında cumhurbaşkanı adayını tartışırken CHP'ye yakınlığı ile bilinen yazar Fikret Bila 6'lı Masanın iktidar olmaları halinde ilk medyayı dizayn edeceğini belirtti.

6'lı Masanın MİT Başkanlığını da değiştireceğini belirten Bila, "6 lider, iktidar değişikliğinde ilk bir haftada, bir ayda, altı ayda, bir yılda yapılacak işlerin sıralaması konusunda da ortak bir program üzerinde anlaşmış durumda" dedi.


İLK İCRAATLARI BELLİ OLDU


CHP'ye yakınlığı ile bilinen Bila 6'lı Masaya dair, "Üst düzey sivil ve askeri bürokraside yapılacak değişiklikler öncelikli olacak. Siyaset üstü olarak tanımlanan bağımsız ve özerk olması gereken kurumlarda görev değişikliği öncelikli olacak. Yeni iktidar ilk bir haftada Merkez Bankası Başkanı, MİT Başkanı, Genelkurmay Başkanı, BDDK Başkanı, SPK Başkanı’nı değiştirecek. Mevcutların yerine 6 liderin de onayını alan isimler atanacak. Aynı bağlamda TRT Genel Müdürü, Anadolu Ajansı Genel Müdürü, RTÜK Başkanı ve Basın İlan Genel Müdürü de ilk etapta değiştirilecek. 6'lı partinin öncelikli olarak ortak bir parti binası tutacağını söyleyen Bila, 6 partinin ortak sloganlarla halkın karşısına çıkacağını belirtti. Üst düzey sivil ve askeri bürokraside yapılacak değişiklikler için öncelik veren 6'lı masa, iktidar değişikliğinde ilk bir haftada, bir ayda, altı ayda, bir yılda yapılacak işlerin sıralaması konusunda ortak bir program üzerinde anlaşmış gözüküyor. Değişecek isimlerin yerine 6 liderin de onayını alan isimler atanacak. Hedefteki ilk isimlerin TRT Genel Müdürü, Anadolu Ajansı Genel Müdürü, RTÜK Başkanı ve Basın İlan Genel Müdürü olacağı söylendi." ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.