Halk TV'den skandal! '601 sağlık çalışanı öldü' yalan haberine büyük tepki

Halk TV'den skandal! '601 sağlık çalışanı öldü' yalan haberine büyük tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada koronavirüsün 601 sağlık çalışanında görüldüğünü duyurmuştu. Halk TV ise haber bülteninde '601 sağlık çalışanı hayatını kaybetti' dedi. Büyük tepki çekti.

24 saatte 148 yeni vaka tespit edildiğini söyleyen Bakan Koca, vefat sayısının da 277'ye yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca, ayrıca 601 sağlık çalışanının koronavirüsle enfekte olduğunu ve Prof. Dr Cemil Taşçıoğlu'nun vefat ettiğini gözleri dolarak ifade etti.

HALK TV'DEN BÜYÜK SKANDAL!

Halk TV bu habere yer verdiği bülteninde Bakan Koca'nın sözlerini  '601 sağlık çalışanı hayatını kaybetti' şeklinde servis etti.

Halk TV'nin böylesine hassas bir durumu ciddiye almadan haberleştirmesi büyük tepki çekerken, evlerinde sağlık çalışanı olan yakınlarını bekleyenlerin yürekleri ağzına geldi.

 

 

BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ?

Fahrettin Koca, açıklamasının sağlık çalışanları ile ilgili bölümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

“DSÖ Avrupa Direktörüyle görüştüğümde Avrupa’da görülen vakaların yüzde 10’unun sağlık çalışanları olduğunu söyledi. Bizde öyle bir oran yok. Ama her geçen gün bu pozitif çıkan vaka sayımızın fazla olduğunu hem hekim hem hemşire hem sağlık çalışanı arkadaşlarımızda hem yardımcı personelimizde fazla olduğunu söylemek istiyorum. Bunun sayısını çok içimden gelmiyor vermek, 601 kişi. Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omuzlarında. Dolayısıyla özellikle koruyucu malzeme noktasında eksiklik oluşturmama noktasında her türlü gayret içinde olduğumuzdan emin olun. Eğer bu anlamda herhangi birileri ‘Ben malzemeye ulaşamıyorum’ diyorsa lütfen bize ulaşsın, bütün birimleri aşarak bize ulaşsın. Bu alanda eksiklik oluşturmayacağız. Onun için yurt dışına ihracatı kestik, bütün imalatı ülkemize ve sağlık çalışanlarımızın öncelikli olarak bu ihtiyacını gidermek için sağlıyoruz. Hep birlikte ne kadar özverili ve fedakâr, cephede özellikle mücadele eden, riskli olan sağlık personelinin olduğunu hepimiz görüyoruz, bizler de onları korumak için her türlü tedbiri devam ediyor olacağız.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN!

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.