Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu için 'Sezgin Baran Korkmaz ile uyuşturucu ticareti' iddiası

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu için 'Sezgin Baran Korkmaz ile uyuşturucu ticareti' iddiası

Gazeteci Serdar Akinan katıldığı bir programda Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu hakkında şoke eden iddialarda bulundu.

Cafer Mahiroğlu’nun ABD hazinesini dolandırmak ve kara para aklamakla suçlanan SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’a yakın olduğunu iddia eden Gazeteci Serdar Akinan, “Bir tır yakalanmış, içinde uyuşturucu var ve yakalanan bu uyuşturucu güya tırın sahibi veya bu operasyonu yapan Cafer Mahiroğlu, sonra soyadı da değişiyor” dedi.

 

SOY ADINI MI DEĞİŞTİRDİ?

 

Serdar Akinan programda, “Gelelim Cafer Mahiroğlu. Cafer Mahiroğlu’ylada tanıştım telefonda, Halk TV’nin sahibi. SBK’yla son derece yakın biliyorsunuz. Ben diyor SBK gibi bir operasyon düzeltiyorum, Romanya’da bir ses kaydı olduğu iddia ediliyor. Bir tır yakalanmış, içinde uyuşturucu var ve yakalanan bu uyuşturucu güya tırın sahibi veya bu operasyonu yapan Cafer Mahiroğlu, sonra soyadı da değişiyor. Asıl soyadı Mahiroğlu değil. Bunlar hep iddia. Şimdi bu adam milyonlarca dolar İngiltere’de büyük bir dev şirket kurmuş. O şirket batmış, güya ve o para Türkiye’ye gelmiş ve şu anda bir binaya taşınıyor İstanbul’da Halk TV. Gene altını çiziyorum. Reklam gelirleri belli. Dolayısıyla ben Türkiye medyasında ana akım dışında yani AKP’nin kontrol ettiği medya kanalları dışında burada dikkat çekici üç kanal var TELE1, KRT… KRT’nin de aslında finans kaynağı belli. Reklam gelirleri var ciddi anlamda.” ifadelerini kullandı.

 

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELMİŞTİ

 

Cafer Mahiroğlu yeni binalara ve yeni transferlere milyonlar verirken, eski çalışanlarına da düşük maaş, Basın Sigortası ve editoryal bağımsızlık vermemesi son dönemde kurum içinde huzursuzluk yarattığı gündeme gelmişti. Yaşanan bu gelişmeler sonrası kanalda istifalar peş peşe gelmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.