Halkın tepkisi İsmailağa Cemaati'ne geri adım attırdı! İstismarı doğruladılar: 'Bir kişinin yanlışı ile...'

Halkın tepkisi İsmailağa Cemaati'ne geri adım attırdı! İstismarı doğruladılar: 'Bir kişinin yanlışı ile...'

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken bir tarikat üyesi ile “imam nikahıyla evlendirmesi''ne ilişkin İsmailağa Cemaat'i geri adım attı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken bir tarikat üyesi ile “imam nikahıyla evlendirmesine'' yönelik tepkiler her geçen gün büyüyor. 

Halkın eylem yaparak da tepki gösterdiği cinsel istismarın bakanlık tarafından 2 yıldır bilindiğinin ortaya çıkması tepkileri arttırdı. 

 

CEMAATTEN GERİ ADIM 


İstismarın ortaya çıktığı ilk günlerde ''Müfteriler hakkında da gerekli hukuki süreç başlatılacaktır. Anlaşıldığı kadarıyla bu mesele ailevi bir mesele olup, aile tarafından yapılan açıklamada da "iddiaların iftira olduğu" kamuoyuyla paylaşılmıştır. Aile içerisindeki bu açıklamalardan sonra bize düşen, yargılama sonucunu beklemek, dedikodu ve iftiralardan sakınmaktır'' diyen İsmailağa Cemaati de tepkilerin ardından geri adım attı. 

Cemaat adına açıklamaya yapan avukat Esat Gökdemir, ''Bir kişinin yanlışı ile bir cemiyetin tamamını suçlamak doğru değildir, bu tür ahlaksızlıkların görmezden gelinmesi asla kabul edilemez'' dedi. 

Gökdemir açıklamasında ayrıca ''Bununla birlikte iddiaların ispatlanması durumunda tüyleri ürperten bu zulmü işleyen kim olursa olsun, her bir Müslüman ve vicdan sahibi gibi reddediyor ve telin ediyoruz.
Başta çocuk istismarı olmak üzere, fıtrat, ahlak ve vicdan dışı her türlü düşünce ve eğilimlerle en kararlı şekilde mücadeleden yana olduğumuzu kesin olarak ifade etmek isteriz'' ifadelerini kullandı. 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.