Hamaney: Süleymani'yi Hz.Hüseyin karşıladı!

Hamaney: Süleymani'yi Hz.Hüseyin karşıladı!

Dün ABD tarafından öldürülen İran Generali Kasım Süleymani ve Irak'taki Haşdi Şabi'nin ikinci komutanı el Mühendis için Bağdat'ta cenaze töreni düzenlendi. İran'da ise Hamaney'in resmi internet sitesinden bir paylaşım yapıldı.

Gugün Irak'ta ,ABD'nin suikastı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları ordusuna bağlı Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani ve altı kişi için İran'da cenaze törenleri düzenlendi.

Irak'taki Haşdi Şabi'nin ikinci komutanı el Mühendis ve beraberindekiler için Bağdat'ta düzenlenen cenaze törenine,Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, hükümet yetkilileri, Şii milis gücü Haşdi Şabi komutanları ve yüzlerce milis ve sivil katıldı.

Ölüm haberinin ardından iki ülke de halk sokaklara döküldü. İran'ın birçok farklı noktasında sokaklara dökülen halk ağıtlarla Süleymani'ye matem tutmaya başladı. Hamaney Süleymani'nin ölümü üzerine 3 günlük yas ilan edilmişti.

Kerman, Tahran ve diğer şehirlerdeki yas törenine milyonlarca İranlının katıldığı bildiriliyor.

Kanal 24 ekranlarında, gazeteci Ersoy Dede, yas törenlerinin gerçekleştirildiği anları izleyicilerle paylaştı.

 

 

İran'ın dini Lideri Ayetullah Hamaney ise, Kasım Süleymani'nin öldürülmesi üzerine "Mutlaka intikamı alınacaktır" açıklamasından sonra bugün bir paylaşım yaptı.

Hamaney'in resmi internet sitesinden yapılan paylaşımda: Kerbela şehidi Hz. Hüseyin ile Kasım Süleymani'nin bir arada olduğu tavsir edilen bir resim yer aldı.

 

Söz konusu paylaşımda Kerbela şehidi Hz. Hüseyin'in cennette, şehit ilan edilen Kasım Süleymani'yi karşıladığı an tasvir ediliyor.

 

hamaney-hz-huseyin-suleymani.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.