Hamza Yerlikaya'nın diplomasının sahte olduğu mahkemece tescillendi

Hamza Yerlikaya'nın diplomasının sahte olduğu mahkemece tescillendi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğu mahkeme kararı ile tescillendi.

Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanması ile tepkilerin odağı haline gelen Hamza Yerlikaya’nın sahte diploma sebebiyle yargılandığı ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili Hamza Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçlaması ile yargılandığı davada mahkeme kararı verdi.

 

"SAHTE DİPLOMA MAHKEMECE TESCİLLENDİ"


CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Mehmet Göker, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, "Usta çırak ilişkisinde bugün: Ekonomist, milli sporcu Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi, eski AKP milletvekili ve CUMHURBAŞKANI danışmanı Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması kullandığı mahkemece tescillendi." ifadelerini kullandı.

TBMM’nin internet sitesinde üniversite mezunu olarak belirtilen Yerlikaya, AK Parti’nin resmi sitesinde ise lise mezunu olarak bulunuyor. Yerlikaya’nın üniversiteye meslek lisesinden aldığı sahte diplomayla kayıt yaptırdığı için açılan davada Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2001’de verdiği gerekçeli kararında şunlar belirtildi:

 

SAVUNMASINDA OLAYI ANLATTI


“Güreş sporunda dünya ve olimpiyat şampiyonu olan sanık aşamalardaki savunmalarında tanımadığı bir şahsın kendisine gelerek neden yüksek tahsil yapmadığını sorduğunu, ortaokul mezunu olduğunu, lise mezunu olmadığından yüksek tahsil yapmadığını söylediğini, diğer şahsın bunu hallederiz diye söylediğini daha sonra bu şahsın İmrahor Meslek Lisesi’nden alınmış diplomayı kendisine getirerek verdiğini, bu diploma ile Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na kaydını yaptırdığını savunmuştur.

Sanığın kullandığı diplomanın sahte olup bu, sahteliği yapanlarla dayanışma içine girdiğine, bu suça katıldığına dair herhangi bir delil yoktur. Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir.”

 

KANUNA GÖRE MÜMKÜN DEĞİL


Kanuna göre genel müdür yardımcılarının en az 7 senelik mesleki tecrübeye sahip olması ve gene en az lisans seviyesinde (hukuk, iktisat, maliye, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ve dengi alanlar ile mühendislik alanında lisans seviyesinde öğretim görenlerin ise bildirilen alanlarda lisansüstü öğretim görmüş olmaları ve bankacılık ya da işletmecilik alanında en az 10 senelik mesleki tecrübeye sahip olmaları) öğrenim görmüş olmaları şarttır. Verilen lise diplomasının sahte olması nedeniyle sahtecilik suçundan hüküm giydiği açık olduğuna göre Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanması mümkün değildir.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.