Hangi illerde okullar tatil edildi?

Hangi illerde okullar tatil edildi?

Kış etkisini göstermeye başladı ve yoğun kar yağışı nedeniyle trafik felç oldu, yollar kapandı. Peki hangi illerde yoğun kar nedeniyle okullar tatil edildi? İşte ayrıntılar;

İki gündür Türkiye genelinde birçok kentin yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bolu’da Kartalkaya’da kar kalınlığı 50 cm’ye kadar ulaştı.

YILIN İLK KAR TATİLİ

Yurt genelinin belli bölgelerinde yoğun kar yağışı içine girmesi sebebiyle okullar tatil olacak mı sorusu sorulmaya başlandı.

Niğde ve çevresinde önceki sabahtan itibaren kar yağışının etkili olduğu Altunhisar İlçesinde kaymakamlık yılın ilk kar tatili kararını aldı.

Altunhisar Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı Karakapı ve Keçikalesi beldelerinde dün eğitime ara verildiği bildirildi.

Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Refahiye’de 55, Tercan’da 10, Çayırlı’da 5, Üzümlü ve Otlukbeli’de 2 ve merkezde 1 köy yolu olmak üzere toplam 75 köyün yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum’da ise kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri çalışmalarına başladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.