Hangi sosyal medya fenomeni 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı?

Hangi sosyal medya fenomeni 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, bildiğiniz üzere.Sosyal medya fenomenlerinden biri tam 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı! aynı zamanda bir gelir kaynağı olmaya başladı.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, gelir kaynağ olarak da popüler bir hale geldi.

 

Birbirinden farklı sosyal medya fenomeninin bulunduğu platform, her geçen gün yeni özelliklere kavuşarak, kullanıcılarını kendinde tutmayı başarıyor.

Instagram fenomenlerinin bazı zamanlarda çeşitli suçlara karıştığını ve cezaya çarptırıldıklarını görüyoruz. Şimdi de bir Instagram fenomeni tam 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD'de yaşayan Rossi Lorathio Adams, alan adı çalma suçundan dolayı 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Rossi Lorathio Adams, iki sene boyunca almaya çalıştığı "doitforstate" isimli alan adı nedeniyle suça karıştı. Alan adının sahibi olan Ethan Deyo'ya 20 dolar teklif eden ve reddedilen fenomen önce sosyal medya üzerinden tehdit etmeye başladı.

Daha sonra evsiz kuzeni Sherman Hopkins'i silahla birlikte Deyo'ya gönderdi. Hopkins, Deyo'yu alan adını vermesi konusunda tehdit etti ve Deyo karşı çıktı. İkilinin fiziksel arbedesi sonucunda Deyo bacağından yaralandı.

Olayların ardından Adams 14, Hopkins ise 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

27 yaşındaki Adams, Pole takma ismiyle de tanınıyor. 2015 yılından Lowa State University'de öğrenciyken kurduğu Instagram hesabı State Snaps ile fenomen oldu. Hesabı Instagram tarafından kapatıldı.

 

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.