Hani Apo ile görüşen şerefsizdi?

Hani Apo ile görüşen şerefsizdi?

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Başbakan Erdoğan'ın bir taraftan Hizmet Hareketi'ni 'terör örgütü' olarak nitelerken, diğer yandan asıl terör örgütü ile sarmaş dolaş olduğunu söyledi.

Akşener, Başbakan’a ağır sözlerle yüklendi: “Hani Apo ile görüşme yapmak şerefsizlikti? Hani Apo ile görüşme yapan şerefsizdi? Ne diyeceğiz biz şimdi sana?”

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak’ın Ereğli ilçesine geldi. Buradaki mitingde halka hitap eden Akşener, Camia’yı ‘terör örgütü’ olarak tanımlayan Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Öcalan görüşmesini hatırlattı. Akşener, “Tutturdu bir paralel devlet! İnsana sormazlar mı; kardeşim 11 yıldır uyudun mu? Sen bostan korkuluğu musun? 11 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsun. Türkiye’de paralel yapı varmış! Türkiye’de terör örgütü varmış! Bir tarafta bir grubu terör örgütü olarak nitelerken asıl terör örgütü ile sarmaş dolaşsın. Bir tarafta Abdullah Öcalan’ın, bebek katilinin ‘Anlaştık biz 10 bin kadro istiyorum büyük şehirlerden.’ dediği ses kayıtları. 10 bin kadro neye tekabül ediyor biliyor musunuz? Kandil’deki 10 bin kişiye… Dün dedi ki: ‘Görüşen şerefsizdir.’ Bugün diyorsun ki: ‘Devlet görüşür’. Yarın bu 10 bin kadro için ne diyeceğini millet merakla bekliyor. Şimdi Ereğli’de oy kullanacaksınız, 30 Mart’ta. Bir tarafta BDP eşbaşkanları, her gün 31 Mart’tan itibaren özerklik ilan edeceklerini anlatıyorlar. Hükümet kanadından çıt yok.” diye konuştu.

 

‘Başbakan’ın Öcalan’la gemide görüştüğünü duymuştuk’

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu da, Başbakan’ın Twitter’dan sonra YouTube ile Facebook’u kapattırmak istemesini Öcalan’la görüşme görüntülerinin ortaya çıkma korkusuna bağladı. Kayseri’deki temaslarının ardından gazetecilerle sohbet eden Halaçoğlu, Başbakan’ın sosyal medya korkusunun sebeplerini şöyle sıraladı: “Bununla ilgili söylenenlerden birisi, yolsuzlukla ilgili kasetler çıkacağı ve bu konuda bizzat Başbakan’ın ses kayıtlarının olduğu yönünde. Bir diğeri rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili ses kayıtlarının varlığı. Bir başkası muta nikahı ile ilgili problemlerden bahsediliyor. Bilmiyoruz, doğruluğunu ama iddia edilenler bunlar. Bir başkası yine Abdullah Öcalan ile Oslo ve Bursa’da bizzat görüşme görüntülerinin varlığı. Muhtemelen Oslo’da olmayabilir. Ama Bursa’daki olay doğru olabilir. Hatta Marmara’da bir gemide görüşme yapıldığı iddiaları vardı. Biz o zaman bunu işittik.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.