Harem Otogarı 2018 sonunda yeni yerinde

Harem Otogarı 2018 sonunda yeni yerinde

Harem Otogarı 2018 sonunda yeni yerine taşınıyor. Ayrıntılar için tıkla;

Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu olacak araziye kurulacak yeni otogar 23 tane otobüs peronu ve araçlar için 200 otopark kapasitesine sahip olacak. Projede ayrıca, yolcu bekleme salonları ile ulaşım kolaylığı için otobüs ve taksi durakları yer alacak. Haziran ayında inşaatına başlanması planlanan yeni otogarın yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Otogar 2018 sonuna kadar tamamlanacak. Pendik Kurtköy’de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2 kilometre uzağındaki 64 bin metrekarelik yeni yerine taşınacak.

İstanbul'da 1970 yılında hizmete giren Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergahının şehirler arası otobüsler için zorunlu hale gelmesi üzerine işlevini yitiren, aynı zamanda Haydarpaşa Port Projesi kapsamında kalan Harem Otogarı tarihe karışıyor.

Otobüs firmalarının büyük çoğunluğu, işlevselliğini yitirmiş olan Harem Otogarı’na artık girmiyor. Anadolu Yakası yolcuları, ilçe merkezlerinden servis araçlarıyla Dudullu, Şerifali, Samandıra gibi bölgelerde oluşturulan peron alanlarına taşınıyor.

Şehirler arası otobüslerin güzergahına kolay erişim sağlamak üzere planlanan Kurtköy Otogarı’nın yapımına ilişkin plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bu ay oy çokluğuyla geçti.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.