Harf devrimini eleştiren Dilipak’a büyük tepki!

Harf devrimini eleştiren Dilipak’a büyük tepki!

Burhan Kuzu'dan sonra Harf Devrimine laf eden isimlerden biri de Abdurrahman Dilipak oldu. Dilipak'ın; 'Milli kütüphaneye giripte tekkelime okuyamadan çıkan bir nesil.'Harf inkılâbı soykırımdır" sözlerine sosyal medyadan tepkiler yağdı.

Geçtimiz gün Harf devrimini diline dolayan Kuzu; 

"Harf devrimi ilke olarak doğrudur.Ancak seçmeli de olsa Osmanlıca okullarda okutlmalıydı. Dedelerimizin mezar taşını bile okuyamaz olduk.Harf devrimi ile tarihini bilmeyen ve resmî tarih sayesinde geçmişinden ve özellikle Osmanlı’dan nefret eden bir nesil yetişti.Ülke kaybetti." açıklaması yapmıştı. Köşe yazarı Dilipak'da ona destek veren bir açıklama yapıp; 


"Biz kültür soykırıma uğramış bir milletiz.Hafızası gitmiş.En büyük felaketi Bursa ve İst. yaşadı.Alzaymır olmuş bir milletiz. Geçmiş unutuldu.Bunun müsebbibi yazının katlidir. P. Safa derki 'Milli kütüphaneye giripte tekkelime okuyamadan çıkan bir nesil.'Harf inkılâbı soykırımdır" dedi. 

 

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal medya kullanıcıları Dilipak'ın bu sözlerine yorum yağdırdı. Kullanıcılardan biri ironi içeren şu cevabıyla herkesi güldürdü; 

"Okuya okuya kitapları aşındıran,%95 inin okumaktan gözleri bozulup gözlük kullanmaktan olan bir milleti harf inkilabıyla cahil bıraktılar haklı bu adam,hatta dilipakın dedesi ışınlanma teknolojisini keşfedecekti o gece tüm hazırlıklar tamamdı ki inkilap oldu"

İşte diğer tepkiler; 

arapca.JPGarapca-2.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.