Haşim Kılıç'ın 1 kilo uyuşturucu ile yakalanan koruması serbest kaldı

Haşim Kılıç'ın 1 kilo uyuşturucu ile yakalanan koruması serbest kaldı

Uyuşturucu madde ile yakalanan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın koruması polis memuru D. E. serbest bırakıldı.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın koruması polis memuru D. E., 7 Temmuz 2019 tarihinde özel bir araçla İstanbul’dan Ankara’ya giderken, Kahramankazan’da 980 gram uyuşturucuyla yakalandı.

Bir arkadaşıyla yolculuk yaparken aracı durdurularak yakalanan D.E., kendisinin satıcı değil, kullanıcı olduğunu söylese de savcılık maddenin miktarının kullanım sınırının üstünde bulunduğuna kanaat getirdi.

Tutuklanması beklenen D. E., çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hukukçulara göre ise karar tam bir skandal...

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik mücadele kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan istihbaratı değerlendiren polisler bahsi geçen aracı Kahramankazan girişinde durdurdu.

Şoför koltuğunda oturan Z. Ö. ve sağ ön koltukta  oturan D. E.’nin üstü arandı. Hiçbir şey bulunamayınca polisler devreye soktuğu Mişa isimli dedektör köpek sayesinde uyuşturucuya ulaştı.

980 gram gelen uyuşturucu ile birlikte araçtaki iki kişi Kahramanmaraş Sulh Ceza Hakimliğine götürüldü.

HAŞİM KILIÇ’IN KORUMASI ÇIKTI

Burada ifadesi alınan iki kişiden birinin eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın korumalığını yapan bir polis memuru çıktı.

Polis memuru D.E., Cumhuriyet Başsavcısı tarafından alınan ifadesinde, şu an eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın ikametini korumakla görevli olduğunu açıkladı.

D.E. şunları söyledi:

“Z. Ö. benim Keçirören’deki mahalleden arkadaşımdır. Yaklaşık 3-4 yıldır arkadaşız kendisi uyuşturucu madde kullanmaktadır, ancak satışını yapıp yapmadığını bilmiyorum. Ben 7-8 yıldır uyuşturucu madde kullanmaktayım.

Dün sabah arkadaşım Z. ile beraber İstanbul iline gezme amaçlı gitmeye karar verdik, öğlenden önce İstanbul’a vardık. Cennet mahallesi diye bilinen yerde BP Petrol’ün orada uyuşturucu madde satışı yapıldığını biliyordum, oraya gittim, daha önceden simaen tanıdığım M. isimli şahsa uyuşturucu alacağımızı söyledim. O da bizden toplamda 14 bin TL para alarak gitti.

'ORTAKLAŞA ALDIK'

Yaklaşık 7-8 saat sonra bize uyuşturucu maddeyi getirdi. Biz uyuşturucu maddeyi arkadaşım Z. ile ortaklaşa aldık. 7 bin TL’sini ben verdim 7 bin TL’sini de Z. verdi.

Uyuşturucu maddeleri M. ile ben aracın içine yerleştirdik ve biz de uyuşturucu maddeleri aldıktan sonra akşam 8 civarı İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktık. Kahramankazan ilçesi Akıncı gişelerinde uygulama noktasında polis ekipleri bizi durdurdu.

Aracımızda arama yapıldı, uyuşturucu maddeler yakalandı. Yukarıda anlatmış olduğum gibi uyuşturucu maddeleri ben ve arkadaşım Z.Ö.’ye aittir. Biz uyuşturucu madde kullanmaktayız ticaretini yapmıyoruz, üzerime atılı suçlamaları bu haliyle kabul ederim.”

Şüpheli Z. Ö de ifadesinde şu ifadeleri kullandı:

“D.E. isimli şahsı 3-4 yıldır tanıyorum. Keçiören’de kendisiyle tanışmıştık, ben 15 yaşından beri uyuşturucu kullanmaktayım, en son iki akşam önce uyuşturucu madde kullandım. İki gün önce D. abiyle Keçiören’de buluştuk, kendisine İstanbul iline gideceğimi söyledim, o da bende seninle İstanbul’a geleyim orada ucuz esrar buluruz dedi. D. abi yolda birileri ile mesajlaşıyordu, muhtemelen esrar pazarlığı yapılıyordu.

'ESRAR TİCARETİ YAPIYOR OLABİLİR'

Beylikdüzü taraflarında bir cafe’de oturduk, cafe bir kız yurdunun altında bulunuyordu. Tam ismini hatırlamıyorum. Cafe’de oturuyorken iki kişi geldi ben 7 Bin TL’yi gelen şahıslardan birisine verdim, D. abi de bir miktar para verdi. D. abinin tam olarak ne kadar verdiğini görmedim ancak 7 Bin TL’ verdiğini söyledi.

Parayı alan şahıslar gittiler ve bir müddet sonra 1 kişi geri geldi ve D. abi ile beraber uyuşturucu kullanmadık, polis ekipleri gece yarısını geçince Akıncı gişelerinde bizi durdurdular, araçta yapılan aramada İstanbul’dan ortaklaşa aldığımız uyuşturucu maddeyi buldular ve gözaltına alındı. Ben uyuşturucu madde ticareti yapmıyorum sadece kullanıyorum.”

SERBEST BIRAKILDILAR

Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nce hazırlanan uzmanlık raporunda “Söz konusu maddenin, uyuşturucu maddelerden THC ihtibar eden esrar elde edilmesine elverişli hint keneviri bitkisi olduğu belirtildi.

Savcılık, ifadelerinin alınmasının ardından, tutuklanması için şüphelileri mahkemeye sevk etti. Savcılık hazırlanan fezlekede, sadece içiciliğin hayatın olağan akışına uyumlu olmadığını, beyanlarının açık olduğu vurgulandı.

Savcılık isimler hakkında tutuklama isterken, garip bir durum daha yaşandı.

Tutuklanmasına kesin gözüyle bakılan isimlerin mahkemece tahliye edildiği öğrenildi.

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Veryansintv.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.