Hastane girişlerine kapı güvenlik sistemi uygulaması 24 hastanede başlatıldı

Hastane girişlerine kapı güvenlik sistemi uygulaması 24 hastanede başlatıldı

Hasta ve çalışan güvenliğini tehlikeye atabilecek yasa dışı maddeler ya da cisimlerin hastaneye girişini engellemek için başlatılan hastane kapı güvenlik sistemleri yaygınlaşıyor.

Geçen hafta Konya Şehir Hastanesinde yaşanan olayda, Doktor Ekrem Karakaya, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gündeme getirilen hastanelerin güvenliğine ilişkin bir son dakika açıklaması geldi.

 

TÜM HASTANELERE YAPILACAK

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 hastanesi Kapı Güvenlik Sistemi uygulamasının hızla ülke geneline yayılacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, “Sağlık kurumlarımızın güvenliği için, giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı Güvenlik Sistemleri kurularak, 24 hastanemizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak.” ifadelerini kullandı.

 

24 HASTANEDE BAŞLADI

 

Uygulama, Ankara Eğitim ve Araştırma, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere 24 hastanede başladı.

Hasta ve çalışan güvenliğini tehlikeye atabilecek yasa dışı maddeler ya da cisimlerin hastaneye girişini engellemeyi amaçlayan 'Kapı Güvenlik Sistemleri' uygulamasının ve güvenlik tedbirlerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.