'Hatay Arap toprağı' diyen Halil Konakçı'nın elini öpmek için böyle yarıştılar

'Hatay Arap toprağı' diyen Halil Konakçı'nın elini öpmek için böyle yarıştılar

Hatay’da Fransız işgalini övdüğü için hakkında soruşturma başlatılan imam Halil Konakçı, Kocaeli'nde bulunan Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kursu'na ziyarete gitti. Kurstaki çocuklar Konakçı'nın elini öpmek için yarışa girdi.

Hilafet çağrısı yapan, sanatçıları eleştiren, laikliği ve kadınları hedef almasıyla sık sık tepki çeken imam Halil Konakçı son olarak sosyal medyada Hatay hakkında skandal ifadeler kullanmış, Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlatmıştı.

Gazeteci Merve Dişli'nin haberine göre Konakçı'nın son olarak Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursunda ağırlandığı görüntüler ortaya çıktı. Kurstaki çocuklar Konakçı'nın elini öpmek isterlerken Konakçı, “Öpmeyin, siz hafızsınız asıl benim sizin elinizi öpmem lazım. Öpmeden, öpmeden” dedi.

Geçen yıl açılan Gölkent Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursunun açılışını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yapmıştı.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

Halil Konakçı, sosyal medya paylaşımında, "Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. 'Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın' tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan 'Allahu ekber' diye okundu 1938’e kadar. 1938'de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız'ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" demişti.

Konakçı, daha önce de kıyafetleri nedeniyle kadınları hedef göstermişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.