Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Suriyeli seçmen sayısı yüzde 38 arttı

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: Suriyeli seçmen sayısı yüzde 38 arttı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentteki Suriyelilere ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Halk TV'de canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Savaş, kentteki Suriyelilere ilişkin dikkat çeken bilgiler verdi.

Suriyeli seçmen sayısının yüzde 38 arttığını söyleyen Savaş, artışın Türk seçmenlerden 10 kat fazla olduğunu söyledi.

Savaş, "Hatay'da demografi giderek aleyhimize gelişiyor. 31 Mart 2019'dan 1 Mart 2021'e kadar 13 aylık süre içerisinde seçmen sayımız yüzde 3.8 iken Suriyelilerin seçmen sayısı yüzde 38 artmış durumda. Onlarınki bizden 10 kat artmış durumda. 2019 seçimlerinde 13 bin Suriyeli oy kullandı. Bir yıl önceki verilerle Şu an da 38 bin küsür Suriyeli oy kullanacak. Yayladağı'nda yüzde 15 olan Suriyeli seçmen sayısı yüzde 19'a çıkmış durumda" ifadelerini kullandı.

 

Savaş, şöyle devam etti:


'Demografik yapı bizim aleyhimize değişiyor ve iktidarın bundan rahatsız olduğunu düşünmüyorum. Bu Hatay'da böyleyse İstanbul'da , Urfa'da, Gaziantep'te de böyle olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin koyduğu yasalara göre, Cenevre Sözleşmesi'ne göre ve New York Mutabakatı'na göre bu misafirlerimiz ancak geçici statüde değerlendirilebilir. Ancak siz bunlara vatandaşlık veriyorsunuz.

Filistin'den gelenlere Suriye'de vatandaşlık vermişler ama seçme seçilme hakkı vermemişler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bu kadar kolay olmamalı. Buradaki demografik yapı çok önemli. Bu coğrafya hem çok stratejik hem de jeopolitik anlamda da çok önemli.

Sadece Reyhanlı'da en son açıklanan bizim vatandaşlarımızın nüfusu 98 bin 500, Suriyeli nüfusu 131 bin civarında ve bizim nüfusumuza göre yüzde 131 daha fazla nüfusları fazla. 

Antakya'ya baktığınız zaman 127 bin nüfus görülüyor. Antakya ile Reyhanlı'yı topladığınızda Hatay'ın 14 ilçesinden daha fazla Suriyeli nüfusunu görüyorsunuz. Sayılamayanlar da var. Doğum oranları var. Her kadın doğurganlık çağında 5.3 çocuk doğurduğu resmi verilerle saptanmış. Bizim kadınlarımızda 2.02 çocuk doğuruyor. Bu bizi aldatmasın, her Suriyeli erkek de 5 kadına kadar evlenip çocuk yapma imkanına sahip.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.