Hatay yanıyor, yangını PKK üstlendi!

Hatay yanıyor, yangını PKK üstlendi!

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Ancak yangına şiddetli rüzgar nedeniyle havadan güçlükle müdahale ediliyor. Yerleşim yerlerine de ulaşan alevler ev ve iş yerlerine de sıçradı.

Yangına şiddetli rüzgar nedeniyle havadan müdahale edilmekte güçlük çekiliyor. İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince bölgeye helikopter, arazöz, su tankı ve dozer yönlendirildi. Bazı yerleşim yerleri emniyet güçleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. Bir bina ile önünde duran araçlar yangın nedeniyle zarar gördü.

 

Alevler, İskenderun ilçesindeki Şekere ve İsmet İnönü mahalleleri ile bir antrepo sahasına sıçradı.

 

BİNADA TÜP PATLADI

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler Belen'in Petek Mahallesinde bulunan bir siteye ulaştı. Alevler nedeniyle bir dairede tüp patlarken, bir binada alevlere maruz kaldı.

 

Bir otomobilinde kül olduğu yangında ekipler yerleşim yerlerini korumak için teyakkuza geçti.Yangının karayoluna tekrar yaklaşması nedeniyle Belen-İskenderun karayolu trafiğe kapatıldı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

 

İKİ İLÇEDE YANGIN KONTROL ALTINDA

Yangının olduğu bölgeden son gelişmeleri aktaran muhabirler İskenderun ve Belen'de yangın kontrol altına alındığı ve Arsuz'da müdahalelerin henüz sürdüğünü belirtti.

 

PKK ÜSTLENDİ

Hatay'daki yangını terör örgütü PKK'nın "Ateşin Çocukları İnsiyatifi" adlı grup üstlendi. Terör örgütünün yayın organlarında yer alan açıklamada Hatay’da meydana gelen yangının kendileri tarafından çıkartıldığı belirtildi.

Geçen sene üst üste yanan ormanların da sorumluluğunu terör örgütüne bağlı "Ateşin Çocukları" üstlenmişti!

screenshot7-030.jpg

HATAY VALİLİĞİ KONUYU ARAŞTIRIYOR

Hatay Valiliği yaptığı açıklamada; yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır” denildi.

Ayrıca hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgede İHA'ların görev yaparak kolluk kuvvetlerinin de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırdığı belirtildi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.