Hatay yıkımının sorumlusu CHP'li Lütfü Savaş utanmadan yine aday oldu

Hatay yıkımının sorumlusu CHP'li Lütfü Savaş utanmadan yine aday oldu

CHP, Hatay'da deprem nedeniyle yaşanan yıkımın ardından eleştirilerin hedefi haline gelen Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. Savaş'ın adaylığı depremzedeleri öfkelendirdi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları da hızlandı.

Hal böyle olunca partiler, il ve ilçe belediye başkan adaylarını duyurmaya başladı.

Belediye başkan adaylarının büyük bir kısmını duyuran CHP'den ise çok tartışılacak bir karar çıktı.

CHP PM'de, çoğu büyükşehir olmak üzere kritik şehirlerin adayları oylandı.

Bu illerden en dikkat çekici olanı ise Hatay idi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en büyük yıkıma uğrayan şehirlerden biri olan Hatay'da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş, yaptığı açıklamalarıyla eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi.

 

ÖZEL'İN O SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEM OLDU

 

Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi, geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, ''Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır.'' sözlerini akıllara getirdi.

 

DEPREMZEDELER ÖFEKLİ

 

CHP'nin 6 Şubat depremlerinin adeta yerle bir ettiği Hatay'da yeniden Lütfü Savaş'ı aday göstermesi depremzedeleri öfkelendirdi. Hataylılar, CHP'nin kararı sonrası sosyal medyada adeta isyan etti.

Savaş'ın yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren depremzedeler, CHP'nin yanlış yaptığını ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtti.

 

İşte o tepkilerden bazıları;

 

b-090.JPGi-076.JPGu-066.JPGd-040.JPG

 

ADAYLIK SONRASI SAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

 

Başkan Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla adaylığını vatandaşlara duyurdu. Başkan Savaş, paylaşımında, "İlk Genel Başkanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan partim Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ilan edilmekten büyük onur duydum. Başta Sayın Genel Başkanım Özgür Özel olmak üzere kıymetli MYK ve PM üyelerimize, milletvekillerimize, Hatay İl Başkanımız Hakan Tiryaki ile ilçe başkanlarımız ve yöneticilerimize, Kadın ve Gençlik Kollarında görevli kardeşlerime ve değerli partililerimize teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Asrın felaketi sonrası büyük yara alan Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için emek vereceğini belirten Başkan Savaş, “Tarihin en büyük depremlerinden olan 6 Şubat depremleriyle gerçekleşen afette yaşadığımız acı kayıplar ve büyük yıkımlar her birimizi tarifsiz üzüntüye boğmuş, bununla beraber yeniden toparlanma ve ayağa kalkma azmimize, çalışmamıza çok büyük güç vermiş, tüm renklerimizle dayanışmamızı ve şahsi meselemiz Hatay’a olan bağlılık ve aidiyet duygumuzu doruğa taşımıştır. Şehrimizde zor şartlarda yaşamaya devam eden ve şehir dışında olup kalbi Hatay'da atan tüm hemşehrilerime söz veriyorum; yaşadığımız tüm acılara rağmen kadim şehrimizde yine aynı sofralarda tüm renklerimizle buluşacağız. Önümüzdeki tek hedef, bilimin ışığında, yüksek azimle, yorulmadan bir ve bütün olarak şehrimizi güvenle geleceğe taşımak olacaktır" dedi.

 

'İDEALİST İNSAN' SÖZÜ ÇOK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

 

CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın depremin ilk günlerinde Rönesans Rezidans'ın müteahhidi, Mehmet Yaşar Coşkun hakkında söyledikleri tartışma konusu olmuştu. Savaş, "Orası eski mimarlar odası başkanımızın yapmış olduğu bir bina. Bu arkadaşımız gerçekten idealist bir insan. Bunu büyük ihtimal şartlarına uygun yapmıştır, deprem yönetmeliğine göre yapmıştır" demişti.

 

BİNE YAKIN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

 

Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’nde 2013 yılında tamamlandıktan sonra daireleri ‘Cennetten bir köşe’ sloganıyla satılan Rönesans Rezidans’ta bine yakın insan hayatını kaybetmişti. Depremden bu yana kayıp 52 kişiden haber bekleyen aileler, suçluların cezalarını çekmelerini istiyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.