Hatay'da zehirlenen köpek sosyal medyayı salladı

Hatay'da zehirlenen köpek sosyal medyayı salladı

Hatay'ın Hassa ilçesinde, bir çoban köpeğinin can çekiştiği ana ait görüntüler büyük infial yarattı. Zehirlendiği yönünde iddialar bulunan köpeğin son anlarına ait görüntüler izleyenleri çılgına çevirdi.

Hassa ilçesi Aşağıkarafakılı Mahallesi'nde iki hafta önce zehirlenerek öldüğü belirtilen çoban köpeğinin görüntüleri bugün, sosyal medyada paylaşıldı. Köpeğin düştüğü çukurda, sırt üstü yatıp can çekiştiği görüntüler, sosyal medyada yüzbinlerce insanın büyük tepkisine neden oldu.

 

Olayın gittikçe artan boyutta tepki çekmesi üzerine  İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Ekipler, köpeğin öldüğü alanda inceleme yaparak, olayla ilgili bilgi aldı.

 

 

Köpeğin sahibi Abidin Bövelek, hayvan otlatırken köpeğin yediği bir şeyden zehirlendiğini belirterek, iğne yaparken çukura düştüğünü belirtti. İğneyi yaptıktan 10 dakika sonra köpeğinin öldüğünü söyleyen Bövelek, kendisine yönelik eleştirilere de tepki gösterdi. Kendisinin de bir hayvansever olduğunu belirten Bövelek, "Bir çobanın köpeği, canıyla beraberdir. Bir çoban kalkıp da bile bile kendi köpeğini nasıl zehirler. Mantığa sığacak bir şey mi?" dedi.

 

 

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAKİPTE

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Dün gece haberini aldığımız, sosyal medyada paylaşılan, Hatay'ın Hassa ilçesinde bir köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü olayla ilgili Jandarma ekiplerimiz inceleme yapıyor. Failinin bulunması ve gerekli cezayı alması için kurum olarak süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz" dedi.


İFADESİ ALINIYOR

Köpeğinin sahibi Abidin Bövelek'in tüm bu gelişmelerin ardından, jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldüğü belirtildi. 


Abidin Bövelek'in kayınvalidesi Fatma Bereket de damadının köpekleri çok sevdiğini, görüntülerdeki köpeğin arazide zehirlendiğini, olayın ardından Bövelek'in çocuklarının da çok ağladığını kaydetti.

 

 

BAKAN PAKDEMİRLİ DE OLAYA DAHİL OLDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli olayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyada bir köpeğin zehirlenerek gömüldüğü iddialarına ilişkin görüntüleri üzülerek izledim. Olayın araştırılmasına ilişkin il müdürümüze talimat verdim. Köpeğin gömüldüğü yer jandarma ekiplerince tespit edilmiş, il ve ilçe müdürlüğümüze bağlı veteriner hekimlerimiz toksikolojik ve patolojik araştırmalar için köpekten numune almıştır. Veriler Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitümüze gönderilmiştir. Laboratuvar sonuçları ve kolluk güçlerinin çalışmaları en kısa sürede olayı açıklığa kavuşturacaktır. Konunun yakın takipçisiyim. Vatandaşlarımızın hassasiyetine özellikle teşekkür ediyorum."

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.