Hava Kuvvetleri’ne Silahlı HÜRKUŞ

Hava Kuvvetleri’ne Silahlı HÜRKUŞ

HÜRKUŞ-C’nin Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı renklerine benzer bir boyamaya sahip olduğu ve 135’inci ATEŞ Filo’nun ambleminin uçağa işlendiğinin görülmesi heyecan yarattı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil’in Habertürk’te katıldığı bir canlı yayında paylaşılan görüntülerde, HÜRKUŞ-C’nin Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı renklerine benzer bir boyamaya sahip olduğu ve 135’inci ATEŞ Filo’nun ambleminin uçağa işlendiği görülüyor.

Türk Hava Kuvvetleri’nin eğitim filolarından biri olan 122. AKREP Filo bünyesinde uçacağı tahmin edilen milli Askeri Eğitim Uçağı HÜRKUŞ-B’nin yanı sıra Türk Hava Kuvvetleri, HÜRKUŞ-C Hafif Taarruz ve Silahlı Keşif Uçağı da tedarik edeceği anlaşılıyor.

Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan 135. Filo, Personel Kurtarma (CSAR) görevlerini üstleniyor. Filo, bünyesinde AS-532 Cougar helikopteri ve CN-235 uçağı bulunduruyor. Bu helikopter ve uçaklarda, arama kurtarma görevlerinde kullanılmak üzere çeşitli özel sistemler yer alıyor.

HÜRKUŞ-C’nin de filoya katılması ile birlikte 135. ATEŞ Filo envanterine ilk kez silahlı bir platform alınmış olacak. Halihazırda AS-532 helikopterlerinde, M134 Minigun olduğu bilinmekte. HÜRKUŞ-C ise bünyesinde füze ve akıllı mühimmat barındırabiliyor.

Ayrıca HÜRKUŞ-C’nin, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı envanterine alınması da planlanıyor.

Kaynak: Savunmasanayist.com

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.