Havalimanı personellerine koronavirüs testi yapılıyor mu?

Havalimanı personellerine koronavirüs testi yapılıyor mu?

Ülkemizde 11 Mart'ta ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte alınan önlemler arttırıldı. Her alanda hayat durma noktasına geldi. Ancak virüsün bulaşma riski en yoğun olduğu havalimanlarında çalışan personele test yapılmaması dikkat çekiyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (covid-19)'un ülkeler arası dolaşmasını en büyük etkeninin seyahatler olduğu biliniyor. Öyle ki koronavirüse rastlanan her ülkenin en başta aldığı tedbir kararı diğer ülkelere uçuşları iptal etmek oluyor. Türkiye'de neredeyse bütün ülkelere giriş çıkışları iptal etti.

NEDEN HAVALİMANI PERSONELLERİNE KORONAVİRÜS TESTİ YAPILMIYOR?

Koronavirüsünün en çok bulaşabileceği nokta ise havalimanları oluyor. Hala çalışmaya devam eden havalimanı çalışanları bu virüsü taşıyor mu bilinmiyor. Koronavirüs taşıyan insanların ülkeye giriş yaptığı noktalarda uçak kabin ekipleri, arama yapan güvenlik görevlileri, yer hizmeti personellerinde bu virüs taşıyıcısı olabilme ihtimali çok yüksek. Ancak alınan bilgilere göre personellere koronavirüs testi uygulanmadı. 

İSTANBUL, İZMİR, ANKARA HAVALİMANLARINDA TEST YAPILMALI

Özellikle yurt dışı uçuşlarınının yoğun olduğu illerde bu testin havalimanı personellerine uygulanması ve taşıyıcı olanların gözlem altına alınması gerekiyor. Bilindiği üzere virüsün bulaştığı herkes aynı reaksiyonları göstermiyor. Yani bir taşıyıcı hastalık belirtileri göstermeden virüsü yayabiliyor. Havalimanı çalışanları ve aileleri risk altında. 

 

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR?

İstanbul Havalimanı işletmecisi olan İGA bünyesinde 6 bin 764 kişi çalışıyor. 

 

İZMİR VE ANKARA'DA DA HAVALİMANLARI ÇALIŞANLARI FAZLA

İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'nın işletmecisi olan TAV'ın ise yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağladığı biliniyor. 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.