Havuz medyasının vergileri sıfırlandı

Havuz medyasının vergileri sıfırlandı

17 Aralık operasyonunun ardından 'havuz medyası' olarak anılan Sabah-Atv, Yeni Şafak ve Kanal A'nın, vergi borçlarının Maliye tarafından sıfırlandığı ortaya çıktı.

Maliye, Sabah-Atv havuzunun finansörü Mehmet Cengiz, Yeni Şafak ve Kanal A’nın sahiplerinin vergi cezalarını 'sıfırladı'.


Sıfırlanan tutar, Twitter’ın 40 yıllık vergisine eşit.

Hükümet, 17 Aralık sonrası yayınlanan tapeler nedeniyle Başbakan’ın en büyük hedefleri arasına giren sosyal medya sitesi Twitter’ı kapama gerekçesi olarak “Vergi kaçakçılığı”nı gösteriyor. Ancak rakamlar bu tezi çürütüyor.

AKP’ye yakın medya kuruluşlarına yapılan vergi kıyakları, Twitter’ın ödeyeceği vergiyi kat kat aşıyor.

40 KAT VERGİYİ SİLDİLER

Twitter, Türkiye’de yılda 70 milyon TL kar ediyor.

Taraf'ın haberine göre, bu kazancın vergisi ise 15 milyon TL.

Verginin ödenmemesini kapatma gerekçesi olarak gösteren Hükümet’in Mehmet Cengiz, Yeni Şafak ve Kanal A’nın sahiplerine 2010’da yaptığı vergi affı 600 milyon lirayı geçti.

HAVUZ MEDYASININ VERGİLERİ 'SIFIRLANDI'

Hükümet yıllık 15 milyon lira düzeyindeki vergisini ödemediği gerekçesiyle sosyal medya sitesi Twitter için yasaklama kararı alırken, AKP yanlısı yayın yapan medya kuruluşlarının 608 milyon liralık vergi cezasını tek kalemde sildi.

Vergi borcu silinenler arasında Sabah-Atv havuzuna para veren işadamı Mehmet Cengiz, Yeni Şafak gazetesinin sahibi Albayraktar ile Kanal A’nın sahipleri Ahmet ve Mustafa Kaya kardeşler de yer alıyor. Yandaş medyaya yapılan vergi kıyağı, Twitter’ın 40 yıllık vergisini karşılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.