‘Hayaletler’ filmi Venedik Film Festivali’nde

‘Hayaletler’ filmi Venedik Film Festivali’nde

Ödüllü kısa filmleriyle tanınan Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metraj filmi ‘Hayaletler’, dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenlerin Haftası bölümünde yapacak. Film, aynı zamanda ‘Geleceğin Aslanı’ ödülünü almak için yarışacak

‘Küçük Kara Balıklar’ ve ‘Sulukule Mon Amour’ gibi kısa filmleriyle tanınan yönetmen Azra Deniz Okyay‘ın ilk uzun metraj filmi ‘Hayaletler’, 2-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 77. Venedik Film Festivali‘nin Eleştirmenlerin Haftası bölümüne seçildi.

 

Başrollerini Nalan Kuruçim, Beril Kayar, Emrah Özdemir ve ilk defa uzun metraj bir filmde karşımıza çıkacak olan Dilayda Güneş‘in paylaştığı filmin yapımcılığını Mimaroğlu ve Bir Başına’nın da yapımcılığını yapan Heimatlos Films’in kurucusu Dilek Aydın üstleniyor. Filmin görüntü yönetmeni koltuğunda ise Barış Özbiçer oturuyor.

 

DÖRT KARAKTERİN AYAKTA KALMA MÜCADELESİ

Kentsel dönüşüm ve yeni yapılandırılan şehrin ekseninde bir araya gelen dört karakterin, İstanbul’un birkaç kilit semtinde düğümlendiği Hayaletler filmi büyük bir elektrik kesintisinin yaşandığı tek bir günde geçiyor. Bu dört karakter, çöken binaların arasında, kentin ve sistemin çöküşü içinde, domino etkili bir kaostan kendi yollarını çizerek ayakta kalmaya çalışıyor.

Selanik Film Festivali’nde, Cross-Roads Co-Production’da Jüri Özel Ödülü ve Senaryo Ödülü olmak üzere iki ödül kazanan ‘Hayaletler’, aynı zamanda Köprüde Buluşmalar‘ın Work in Progress seçkisinin finalistleri arasında yer almıştı.

 

BÜYÜK ÖDÜL İÇİN YARIŞACAK

Eleştirmenlerin Haftası bölümünde her yıl olduğu gibi Büyük Ödül ve Veronica Film Kulübü Ödülü verilirken, Hayaletler, Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metrajı olduğu için Venedik Film Festivali’nde yer alan tüm ilk filmlerin değerlendirmeye alındığı Geleceğin Aslanı ödülü için de yarışacak.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.