Hayali adres 200 sahte seçmen!

Hayali adres 200 sahte seçmen!

Olmayan bir evde, nüfus kayıtları batı illerinde bulunan 200 "seçmeni" kayıtlı gösterdiler.

Sahte seçmen skandallarına bir yenisi daha eklendi. Ancak bu kez skandalın boyutu büyük. Olmayan bir eve tam 200 kişi seçmen olarak kaydedildi.

 

Uludere Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Gülyazı (Bijuh) Köyü'nde, muhtarlığa çıkan seçmen kaydı listesine göre, 525 Nolu evde 200 seçmen kayıtlı görünüyor. Fakat köyde 525 Nolu ev yok.

 

Köylüler, 525 No'lu eve kaydedilen yaklaşık 200 seçmenin kim olduğunu bilmiyor. Söz konusu "seçmenlerin", nüfus kayıtlarının Düzce, Niğde, Samsun, Sinop, Isparta, Eskişehir, Manisa ve Balıkesir'in de içinde olduğu batı illeri olması dikkat çekti.

 

Seçim için Eruh'a 350 asker taşındı

 

BDP Eruh İlçe Örgütü, Eruh Alay Komutanlığı'na bağlı 350 askerin Eruh İlçe Merkezi'nde seçmen kütüğünde gösterilmesine bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

 

Eruh Alay Komutanlığı'na bağlı 350 asker, Eruh merkezine 7 km uzakta bulunan ve Eruh Belediyesi hizmet alanı dışında kalan Bayıryüzü Köyü'ne bağlı olmasına rağmen Eruh İlçe merkezindeki seçmen kütüklerinde gösterildi.

 

BDP Eruh İlçe Örgütü, ilçe binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla uygulamaya tepki gösterdi. Basın açıklamasına BDP İlçe başkanı Hüseyin Alan, Belediye Eş Başkan adayları Hüseyin Kılıç, Eda Kilis'in yanı sıra çok sayıda BDP'li katıldı.

 

BDP adına açıklama yapan ilçe başkanı Hüseyin Alan, "Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Eruh Alay Komutanlığı'nın AKP'nin birer il ve ilçe başkanı gibi seçmen kütüklerine müdahale etmektedir" dedi. "Eruh Alay Komutanlığı ilçe merkezinden 7 kilometre uzaklıkta olmasının yanı sıra bir dağ tepesindedir" diyen Alan, Alay Komutanlığı'nın belediyenin mücavir alanı dışında olduğunun altını çizdi.  Adrese dayalı seçim sistemiyle 350 askerin Bayıryüzü (Rêjnav) Köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu belirtti.

 

Eruh Alay Komutanı'nın konuyla ilgili Siirt Valiliği ile irtibata geçerek Eruh ilçe seçim kuruluna daha sonra da YSK'ya itirazda bulunduklarını belirten Alan, Alay Komutanlığı ve valiliğin siyasi partiler gibi hareket ettiklerini vurgulayarak mülki amirlerin bağımsız ve tarafsız olmaları gerektiğine vurgu yaptı.  Alan, "Seçimlere şimdiden şaibe karıştırılmaya çalışılmaktadır. Görülen o ki coğrafyamızda psikolojik savaş devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Halkın iradesi üzerindeki baskıları ve sözkonusu uygulamayı kabul etmediklerini dile getiren Alan, Eruh halkını da antidemokratik uygulamalara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

 

uludere sahte seçmen

uludere sahte seçmen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.