Haydar Baş BDP'yi salladı

Haydar Baş BDP'yi salladı

Genel Başkanlığını Prof.Dr.Haydar Baş'ın yaptığı BTP, Doğu ve Güneydoğu'da bu seçimde de aldığı oylarla dikkat çekti

30 Mart'ta yapılan yerel seçimler ile ilgili tartışmalar sürerken, Genel Başkanlığını Prof.Dr.Haydar Baş'ın yaptığı BTP, Doğu ve Güneydoğu'da bu seçimde de aldığı oylarla dikkat çekti.

 

YEREL seçimlerde Doğu ve Güneydoğu'da açık hava toplantıları dahil hiçbir miting çalışması yapmayan Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) birçok yerde CHP, MHP, Hak-Par ve SP'yi geride bıraktı. BDP, seçmenin 'BDP' yerine yanlışlıkla 'BTP'ye oy verdiğini belirtirken, BTP ise, "Her seçim aynı bahane söyleniyor. Parti logoları çok farklı. Bizim tabanımız var o oyları biz alıyoruz" açıklaması yaptı.

 

"YANLIŞLIK MI, YOKSA BTP'NİN BAŞARISI MI?

 

30 Mart'ta yapılan yerel seçimler ile ilgili tartışmalar sürerken, Genel Başkanlığını Prof.Dr.Haydar Baş'ın yaptığı BTP, Doğu ve Güneydoğu'da bu seçimde de aldığı oylarla dikkat çekti.

 

Önceki seçimlerde de hiçbir çalışma yapmamalarına rağmen bölgede çoğu ilde BDP ve Ak Parti'den sonra en çok oy alan parti olan BTP'nin oyları yine tartışma konusu oldu. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde BDP'nin belediye başkanlığını kazandığı ve çok güçlü olduğu Hakkari, Mardin ve Batman'da BTP, aldığı oylarla CHP, MHP, Hak-Par ve SP'yi geride bıraktı. BTP, 30 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır'da 4 bin 943, Batman'da 1229, Siirt'te 330, Van'da 2432, Mardin'de 4 bin 671, Şırnak'ta 200 ve Hakkari'de 665 oy aldı.

 

BDP'ye göre, BDP seçmeni oy pusulasında bulunan BDP ile BTP'yi birbirine karıştırdığı için 'BDP' yerine "BTP'ye 'Evet' mührünü vurdu, o nedenle BTP'nin oyları yüksek çıktı. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, son 2 seçimde BDP ile BTP'nin oy pusulasında yan yana oldukları için özellikle yaşlı ve okuma- yazması olmayan seçmenlerin yanlışlıkla bu partiye oy verdiğini ve bu nedenle BTP oylarının yüksek çıktığını söyledi.

 

BTP yetkilileri ise, aldıkları oyların yanlışlıkla kendilerine verilmediğini, önceki seçimlerdede BDP'lilerin aynı iddiayı gündeme getirdiğini, açık hava toplantıları ve miting yapmamalarına rağmen arkadaşlarının ev ev gezerek, çalışma yürüttüklerini ve bunun kendi başarıları olduğunu söyledi.


Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.