Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı! İşte yeni ekonomi modeli ve yastık altı altınlar için yeni formül

Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı! İşte yeni ekonomi modeli ve yastık altı altınlar için yeni formül

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yeni ekonomi paketini açıkladı. İşte detaylar;

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yeni paketin detaylarını anlattı.

 

İşte Bakan Nebati'nin açıklamaları;

 

'- 20 Aralık'tan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız tedbirler paketini sunmuştu. İlk maddemiz koruma mevduatıyla ilgiliydi. En önemli sac ayaklarından bir tanesi her geçen gün ivmesini artırarak belirli bir noktaya geldi. Bu Türk Lirası'na olan inancın aslında tescil edilmesiydi. 

- Gün geçtikçe Türk Lirası'ndaki mevduatın oranı bozdurulan dövizler lehine döndü. Dövizin bozdurum oranı yüzde 49'u yani 10 milyar doları geçti. Şimdi adım adım ortaya koyduğumuz tedbirlerin ikincisine geldi.

- Bu model yastık altı birikimleri finansal sisteme kazandıracak. Bugüne kadar yastık altı altının ekonomiye kazandırılması için bütüncül bir yaklaşım olmadan yürüyordu. Yastık altında büyük miktarlarda bulan birikimlerin ekonomiye kazandırılması için yeterince yol alınamadı. Bunun sisteme kazandırılması vatandaşımıza yeni bir kazanç kapısı olacak.

- Yastık altı birikimler finansal sistemlere kazandırılacak. 1 Mart'tan itibaren 81 ilde en az 1 adet olmak üzere 2022 yılında da 1500'ün üzerinde kuyumcunun dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz.

- Fiziki altın tasarruflar kuyumcular ve bankalar aracılığı ile finansal sisteme katılacak. İstenirse altınlar tekrar fiziki olarak geri alınabilecek.

- Fiziki altın teslimat noktaları bankalar, platformlar ve kuyumcular olacak. Mart ayında 1.500 kuyumcu olacak. Yıl sonuna kadar 10 bin kuyumcu sisteme girecek.

- Mart 2022'de tüm şehirlerde altın alımına başlanacak. Yıl sonuna kadar en az 10 bin kuyumcu sisteme dahil olacak.

- Altın Dönüşümlü Mevduat Hesabı açılarak değer kazanırken aynı zamanda risksiz kazanç sağlanacak. Fiziki teslim noktasına yılsonuna kadar 10 bin kuyumcu katılmış olacak.

- Bankalarımız her ilde en az bir şubesi kuyumculuk faaliyetlerini sürdürecek hale getirilecek. Vatandaşlarımızın altınlarını sisteme rahatlıkla koyabilmesi için kuyumcu sayılarının artırılması başta olmak üzere toplama noktalarının artırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

- Fiziki altın teslim noktaları bankalar olacak. Altın depo hesapları, altın katılım hesapları, çeyrek hesap, altın dönüşümlü mevduat hesabı ve transfer sistemi Takasbank ile bu işlem yürümüş olacak.

- Bu madenin artık ülke ekonomisini güçlendirecek, TL'yi özendirecek bir araç haline dönüştürülmesinin tam zamanı. Şimdi artık tüm vatandaşlarımızın bu konuda gerekli adımı atmalarını bekliyoruz.

- Bankalar da an itibarıyla, katılım bankaları (Emlak, Vakıf, Ziraat, Türkiye Finans, Kuveyt Türk ve Albaraka) bu işin önde gidenleri olacak.

- Alım satım çeyrek hesap 1 Mart'tan itibaren, altın dönüşümlü TL hesabı ve altın transferi sistemi teminat işlemleri işlemsel hale gelecek. Bankalarımız artık her ilde en az 1 şubesi kuyumculuk faaliyetlerini de götürecek hale dönüşecek.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.