Hazine, Türk Varlık Fonu'na akacak

Hazine, Türk Varlık Fonu'na akacak

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker bugün köşesinde Torba Kanun'a eklenen maddeyle şark kurnazlığı yapıldığını ifade etti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker bugün köşesinde, "Sahi siz kimi kandırıyorsunuz?" diye sordu.

 

Toker, "Hazine'den Türkiye Varlık Fonu'na bizim vergilerimizi neden aktarıyorsunuz?" diyerek, "Hazine'nin TVF üzerinden aktaracağı kaynakla, ülke savunması için kullanılan savaş uçağı, tank harcamalarının ne ilgisi var?"diye belirtti.

 

Toker, Torba Kanun'a eklenen maddeyle şark kurnazlığı yapıldığını ifade etti.

İşte Çiğdem Toker'in, "Bütçe bağı söküldü, 'torba'yla tutmaz" yazısının ilgili kısmı:

 

"Torba Kanun’a eklenen bir başka maddeyle de tam bir şark kurnazlığı yapılmış.

Hazine’nin Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) hiç ismini filan anmadan kaynak aktarılmasının önü açılmış. 76. madde 76, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetimi Kanunu’nun ek 1. maddesini değiştiriyor. 'Fonlara yapılacak aktarımlar' başlıklı madde, normalde Hazine’nin fonlara kaynak aktarmasını düzenliyor. İşte yeni torba kanun, bu maddeye 'sermaye şirketlerine ve/veya projelere finansman sağlayan Fonlara' ibaresini ekliyor. Bu da TVF’yi tarif ediyor.

Şimdi söyleyin:

Bu 'tedbirler' savunma harcamaları arttığı için geldiyse, ticari sır gerekçesiyle açıklamadığınız garantili projelere, Hazine’den TVF aracılığıyla bizim vergilerimizi neden aktarıyorsunuz?

3. köprü, Osmangazi, Avrasya müteahhitlerine Hazine’nin TVF üzerinden aktaracağı kaynakla, ülke savunması için kullanılan savaş uçağı, tank harcamalarının ne ilgisi var?

Cevabı bilsek de soruyoruz.

Sahi siz kimi kandırıyorsunuz?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.