Haznevi Tarikatı Gaziantep'te dev külliye açtı, kuyruk oluştu

Haznevi Tarikatı Gaziantep'te dev külliye açtı, kuyruk oluştu

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde Haznevi Tarikatı'nın 67 bin metrekarelik alan üstüne inşa ettiği dev külliye görenleri hayrete düşürdü. Külliye'nin müftülük onaylı olduğu iddia ediliyor.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Karpuzkaya Köyü yakınlarındaki yerleşimde, merkezi Suriye'de bulunan Haznevi tarikatına ait külliye faaliyetlerine başladı

Gaziantepsabah.com'un haberine göre Gaziantep’te Suriye merkezli Haznevi Tarikatı tarafından 67 bin metrekarelik alan üzerine devasa bir külliye faaliyetlerine başladı. Külliyenin müftülük onaylı olduğu iddia edildi.

Tarikatın üyelerinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda Türkiye’nin birçok ilinde yüzlerce kişinin külliyeyi ziyaret ettiği görülüyor.

Videolarda küçük çocukların da olması dikkatlerden kaçmazken, tarikat üyeleri Haznevi Tarikatı Şeyhi Muhammed Muta Haznevi’yi, görmek ve ona dokunabilmek için birbiri ile yarışıyor.

 

b-065.JPG

 

BU TARİKAT ÜLKEMİZ İÇİN NE YAPACAK?


CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ali Güdücü, “Külliye, Suriye’nin Kamışlı Bölgesi’nden gelen Ahmet Haznevi için yapıldı. Ülkede insanlar ucuz ekmek, gıda, sağlığa eğitime erişemezken bu külliyenin bitirilip faaliyete geçirilmesi manidar. Külliyeye neden ehemmiyet verildiğini de anlamıyoruz. Bu tarikat ülkemiz için ne yapacak? Ekonomi, sağlık veya eğitim mi düzelecek? Devletin parası neden bir kişi için harcandı onu da merak ediyoruz. Aslında bu soruları toplumun sorması lazım” diye konuştu.

 

i-056.JPG

 

'ANTEP’TE TALİBANLAR GİBİ GEZEN İNSANLARI KADINLARA SALDIRANLARI GÖRECEĞİZ'


Güdücü, “Gaziantep bir Taliban şehri olmaya doğru gidiyor. Şeriat ile yönetilen ülkelerde bile bu gibi tarikatlar veya cemaatler yasak. Ne yazık ki o ülkelerde kendisine yer bulamayanlar ülkemize geliyorlar. İlerleyen zamanlarda Antep’te Talibanlar gibi gezen insanların göreceğiz, kadınlara saldıranları göreceğiz. Belediye meclisinde Haznevi külliyesini sorduğumuzda, “Bizim elimizde bir şey yok, Cumhurbaşkanı’nın emriyle yapılıyor. Karşı çıkmamıza karşın yapıldı” dediklerini duyduk” dedi.

 

u-051.JPG

 

GAZİANTEP’İ BÜYÜK BİR TEHLİKE BEKLİYOR


Gaziantep’i büyük bir tehlikenin beklediğini sözlerine ekleyen HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Avni Binici, “Haznevi tarikatının oluşumunu gözden geçirmek lazım. Özellikle Alevi vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgede konumlandılar. Neden bu bölgeye konumlandılar. 67 bin metrekare alan üzerine kurulan külliyenin maliyeti nasıl karşılandı, bunların bilinmiyor” dedi.

 

d-031.JPG

 

GÜLEN CEMAATİNDEN BOŞALAN YERİ BAŞKA CEMAAT VE TARİKATLAR DOLDURUYOR


Binici, “2011 yılında Suriye’de yaşanan iç çatışma ile birlikte o dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Stratejik derinlik” söyleminden sonra Suriye’de belli bir nüfus Türkiye’ye getirildi. Mülteciler kendi istekleri ile gelmediler, Türkiye’nin isteği ve tercihi ile geldiler. Fethullah Gülen cemaatinden boşalan kadroları başka cemaat ve tarikatlar aldı. Bunun içinde farklı seçenekleri ortaya koydular” açıklamasını yaptı.


TARİKATLARI TOPLUM İÇİN TUZAK OLARAK DA KULLANIYORLAR


Haznevi tarikatının hem Gaziantep hem de bölge için büyük bir tehlike olduğunu anlatan Binici, “Külliye içerisine neler olduğunu göremez ve bilemezsiniz. AKP, toplumu baskı altına almak için farklı kesimlerle ortak olma gibi bir özelliği var. Adalet, demokrasi ve özgürlüğün ortadan kaldırılması için zemin hazırlıyorlar. Geçmiş yıllarda Fethullah Gülen’i eleştirdiğimizde iktidardaki AKP, bize saldırıyorlardı. Ayrıca tarikatları toplum için tuzak olarak da kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.