HDP adayından Akşener itirafı Bize kardeş gibi geldi

HDP adayından Akşener itirafı Bize kardeş gibi geldi

HDP'nin Iğdır Eş Belediye Başkan adayı Yaşar Akkuş,Meral Akşener hakkındaki açıklamaları ile ‘zillet ittifakı’ denilen CHP - İYİ Parti ve HDP ittifakını gözler önüne serdi.

ÖZEL HABER - Türkiye tarihinde ilk defa ittifak ile bir yerel seçimlere gidiyor. Seçimlerde en önemli iki ittifak var. Birisi Ak Parti ile MHP ortaklığı Cumhur İttifakı diğer tarafta ise CHP ile İYİ Parti ortaklığı olan Millet İttifakı.

Ancak Millet İttifakı kararlaştırıldığından bugüne kadar üçüncü parti olarak HDP olduğu iddiaları gündeme geldi. Buna dair bir çok açıklamalar ile bu gizli ortaklığa ‘Zillet İttifakı’ adı denilmeye başlandı.

Zillet İttifakı HDP’nin Iğdır Eş Belediye Başkan adayı Yaşar Akkuş'un Meral Akşener’in kendileri ile ilgili görüşmesini anlatmasıyla artık iyice ortaya çıktı.

Buna göre Millet İttifakı ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gizlice HDP’liler ile görüşüp gizli ittifak ile ilgili mesajlar verdi.

İşte bu gizli ittifakı deşifre eden videoda HDP'nin Iğdır Eş Belediye Başkan adayı Akkuş, kendilerini ziyaret eden Meral Akşener’in sözlerini açıkladı.

Çoğunluğunu kürtçe konuşan HDP’li Başkan adayı konuşmasında Meral Akşener kendilerine gelerek HDP’ye oy vereceklerini söylediğini açıklıyor.

'Meral Akşener kardeş gibi geldi' diye başlayan konuşmada 'Biz demedik illa gelin bize oy verin. Ama başka kime oy verecekler' diyerek ‘Zillet İttifakı’nı resmen ortaya konuluyor.

HDP'nin Iğdır Eş Belediye Başkan adayı Akkuş, partililere karşı konuşmasında şunları söyledi;

'Hepsi geldiler. Kürdün yanında olmak yada olmamak için. Biz hepsine bize geldiklerinde önce söyledik. Meral Akşener kardeş gibi geldi.

Sağ olsun geldiler hepsi. Barış için birlik için, demokrasi için. Gün özgürlük için destek günüdür.

Biz demedik illa gelin bize oy verin. Ama başka kime oy verecekler.'

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.