HDP adaylarını açıkladı İstanbul ve İzmir'e flaş isimler

HDP adaylarını açıkladı İstanbul ve İzmir'e flaş isimler

Yerel seçimler yaklaşırken partiler de birer birer adaylarını açıklamaya başladı. Kulislerde ise HDP'nin İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana'da partinin kendi adaylarıyla seçime katılacağı konuşulmaya başlandı.

Yerel seçimler yaklaşırken partiler de birer birer adaylarını açıklamaya başladı. Neredeyse tüm adaylarını açıklayan partilerin yanı sıra HDP'nin büyükşehirlerde aday çıkarıp çıkarmayacağı da merak ediliyordu.

Kulislerde ise HDP'nin İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana'da partinin kendi adaylarıyla seçime katılacağı konuşulmaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Celal Doğan ismi ön plana çıkarken, İzmir'de Sırrı Sakık'ın, Mersin'de HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen'in ve Adana'da da Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın adının geçtiği konuşuluyor.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

İstanbul için adı geçen Celal Doğan, 3 dönem Antep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, 2015 genel seçimlerinde ise HDP'nin Antep milletvekili olarak Meclis'e girmişti.

İzmir için adı geçen Sırrı Sakık ise 2 dönem HDP Muş milletvekili olarak, iki dönem de Başkanlık Divanı İdare Amiri olarak Meclis'te yer aldı. 2014 yerel seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sakık, 2017 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak yerine kayyum atandı.

siyasetcafe.com

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.