HDP Ankara'dan aday çıkarmayacak

HDP Ankara'dan aday çıkarmayacak

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ankara ile ilgili genel kamuoyundaki beklentinin aday çıkarmama yönünde olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Tele1'de yayınlanan 'Türkiye'nin Seçimi' programında 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul, İzmir gibi önemli kentlerde, gelen yoğun talepler üzerine aday çıkarmadıklarını belirten Sezai Temelli, aynı kararın Ankara için de geçerli olabileceğini söyledi.

Ankara’dan aday çıkarma konusunda “Bunlar sonucu etkileyecek kararlar” diyen HDP Eş başkanı Sezai Temelli’nin açıklamalarından, HDP seçmeninin CHP ile İYİ parti ittifak adayı Mansur Yavaş’a oy vermeleri yönünde yönlendirileceği konuşuluyor.  

'BUNLAR SONUCU ETKİLEYECEK KARARLAR'

HDP Ankara İl Teşkilatı'nın bu gece yapacağı çalışmanın ardından Ankara ile ilgili karar vereceklerini belirten Temelli, genel kamuoyundaki beklentinin çıkarmama yönünde olduğunu söyledi:

'Teşkilatlarımıza da bu yönde çok yoğun bir talep var. Bu talepleri görmezden gelmek istemiyoruz açıkçası. Bunlar sonucu etkileyecek kararlar çünkü. Bu değerlendirmenin son dakikaya kadar titizlikle yapılmasını talep ettim. Ankara’da aday çıkarmama eğilimi, bize gelen talepler bu yönde. Yani aday çıkarmamak söz konusu olabilir.'

SİYASETCAFE.COM

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.