HDP de direksiyonu sağa kırdı! 'Demokratik İslam Masası' geliyor

HDP de direksiyonu sağa kırdı! 'Demokratik İslam Masası' geliyor

CHP'de yıllar içerisinde yaşanan liberalleşme ve sağa kayma tartışmaları HDP ve Yeşil Sol Parti'de de baş gösterdi. Partide yeni dönemde demokratik İslam çalışmalarının yaygınlaştırması kararı çıktı.

HDP ve Yeşil Sol Parti’nin halk toplantıları ve çalıştaylarından, yeni dönemde demokratik İslam çalışmalarının yaygınlaştırması kararı çıktı. Bu karar doğrultusunda 'Demokratik İslam Masası' kurulacak. 

HDP'nin kapatılması ihtimaline karşı 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile giren HDP'nin oylarındaki düşüş dikkat çekmiş, seçimlerin ardından hem HDP hem YSP toplantılar ve çalıştaylarla yaşanan başarısızlığı değerlendirmeye başlamıştı.

 

DEMOKRATİK İSLAM MASASI KURULUYOR

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), halk toplantılarından sonra düzenlediği çalıştay ve atölyeler sona erdi.

Medyascope'dan Berfin Bayır'ın haberine göre, çalıştay ve atölyelerin sonucunda partilerden yeni dönemde demokratik İslam çalışmalarını yaygınlaştırması, Kürt sorununun çözümüne dair önemli kararların alınmasıyla Emek ve Özgürlük İttifakı’nın yeni dönemde muhalefetin öncülüğünü yapacağı siyasi hat kurulması önerileri yapıldı.

HDP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Alevi Masası Eş Temsilcisi Songül Tunçdemir, yaptığı açıklamada "Halklar ve İnançlar Komisyonu’nda yer alan masalar genişletilecek. Bu noktada özellikle Demokratik İslam Masası’nın daha fazla sorumluluğu var diye düşünüyoruz. HÜDA PAR’ın Meclis’e girmesi ve Diyarbakır’da vekil çıkarması nedeniyle o bölgede yaşayan insanlarımızın dini duygularının sömürülmesi daha çok gündeme geldi. Siyasal iktidara yaklaştırmak için ellerindeki tüm imkanları kullanacaklar. Bu noktada Demokratik İslam Masası’na daha fazla ihtiyaç doğdu. Hem Alevi bölgelerindeki örgütlenmeler için Alevi Masası genişletilecek hem de Demokratik İslam Masası’nın genişletilmesi söz konusu" ifadelerini kullandı.

 

"İTTİFAKLAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK"

 

Tunçdemir, çalıştayda ittifakların tekrar gözden geçirileceğine ve konuyla ilgili görüşmelerin yapılacağını belirterek “Bu hep birlikte oluşturulacak. Sadece yapılanma, yani yenilenme aşamasındayız. Bu konularla ilgili bir şeyler söylemek erken diye düşünüyorum konferansta sonuçlanacak” diye konuştu.

 

KONGREDEN SONRA ANKARA'DA KONFERANS

 

İttifak ve Kürt sorunuyla ilgili konuların henüz öneri aşamasında olduğunu vurgulayan Tunçdemir, tüm illerde konferans hazırlığı yapılacağını ardında tam tarih belli olmasa da 22 Ağustos’da Diyarbakır’da konferans yapılacağını söyledi. Tarihleri belli olan konferanslar ise Ankara da 8-9 Eylül’de yapılacak kadın konferansı, 10-11 Eylül’de yine Ankara’da yapılacak olan karma konferans.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.