HDP Eş Genel Başkanı Buldan, CHP İstanbul adayı İmamoğlu’na oy istedi

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, CHP İstanbul adayı İmamoğlu’na oy istedi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İsim vermiyorum, İstanbul'da oylarımız kime gidecek biliyorsunuz” diyerek CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu için oy istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İstanbul Sultanbeyli’de düzenlediği mitingde seçmenlere seslendi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Buldan, "İstanbul’da AKP-MHP ortak adayına değil; demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana olan ve İstanbul’daki demokrasi güçlerinin adayı olan bir kişi var. Oylarımız oraya gidecek. İsim de vermiyorum, parti ismi de vermiyorum, siz biliyorsunuz" diyerek CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için oy istedi.

'Özellikle kayyımların atandığı yerlerde, halkımız sabırsızlıkla 31 Mart tarihini bekliyor.” diyen Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’liler hakkında ki konuşmalarını eleştirerek şöyle devam etti: 'HDP’lilerin dinsiz, imansız ve ateist olduğunu iddia ediyor. Peki buradan sormak istiyoruz. Siz değil misiniz 24 Haziran seçimlerinde yaptığınız mitinglerde elinize Kuran’ı Kerim’i alıp dini istismar ederek seçim mitingleri düzenleyen?” dedi.

KILIÇDAROĞLU GİBİ ‘DEMOKRATİK’ VURGUSU YAPTI

Pervin Buldan da konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun ‘Sandıkta demokrasi ittifakı’ benzeri bir açıklamayla CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na oy istedi. Buldan gizli ittifakı gizliliğini koruyarak şöyle konuştu; “Türkiye’yi nasıl yönetiyorlarsa, İstanbul’u da aynı anlayışla yönetiyorlar. İstanbullu da artık kararını verdi. Biz bugün buraya bunun için geldik.” dedi.

CHP ADAYI EKREM İMAMOĞLU’NA OY İSTEDİ

Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Burada İstanbul’da AKP- MHP ortak adayına değil; demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana olan ve İstanbul’daki demokrasi güçlerinin adayı olan bir kişi var. Oylarımız oraya gidecek. İsim de vermiyorum, parti ismi de vermiyorum, siz biliyorsunuz.”

HDP KAĞITHANE İLÇE BAŞKANI CHP İTTİFAKINI İTİRAF ETTİ

Öte yandan, HDP İstanbul Kağıthane Belediye Başkan Adayı İsa Yıldız, yaptığı açıklama ile CHP-HDP ittifakını açıkça ortaya koydu.  HDP'li Yıldız, İstanbul Büyükşehir'de CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini söyledi. Yıldız, “Biliyorsunuz İstanbul’da İmamoğlu’nu destekliyoruz. İstanbul Ankara ve İzmir’de de onlara kaybettireceğiz.” dedi.

İşte HDP Kağıthane İlçe Başkanı'ndan ittifak açıklaması videosu: 

TEMELLİ: EĞER SEÇİLİRSE HDP OYLARIYLA SEÇİLECEK

Temelli şunları söylemişti: "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak.”

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.