HDP Fethiye gerginlik

HDP Fethiye gerginlik

Fethiye'de HDP'nin ilçe başkanlığının açılması sırasında bir grup tarafından binanın camları kırıldı. Grup, binadan HDP'nin tabelasının indirilip yerine Türk bayrağı astı.

MUĞLA - Fethiye'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütünün açılışı sırasında gerginlik yaşandı. 


Cumhuriyet Mahallesi Dispanser Sokağı'ndaki 3 katlı bir binanın en üst katında HDP'nin ilçe örgütünün açılışının yapılacağını duyan bazı kişiler, Salı Pazarı Meydanı'nda toplandı. 

Yürüyüşe geçmeleri üzerine parti bürosunun bulunduğu sokak girişlerini barikat, TOMA ve panzerle kapatan emniyet güçleri, grubun girişini engellemeye çalıştı. Bu sırada parti örgütünün bulunduğu binanın karşısındaki binanın çatısına çıkan bazı kişiler, çatıdaki kiremitleri atarak ilçe başkanlığının camlarını kırdı. Bazıları da büronun yanındaki binanın çatısından sopayla HDP'nin tabelasını düşürmeye çalıştı. 

Zaman zaman emniyet güçleri ile grup arasında gerginlik yaşandı. 


HDP Eşbaşkanı Kürkçü: Her saldırının ardından kamu görevlileri çıkıyor


BELEDİYE BAŞKANI TABELAYI İNDİRTTİ 
 
Olay yerine gelen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, İlçe Jandarma Komutanı Faruk Akıncı ve Belediye Başkanı Behçet Saatcı, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre gruptakilerle görüşen yetkililer, kalabalığa sağduyu çağrısında bulundu. 

Binadan parti tabelasının inmesini isteyen gruba seslenen Başkan Saatcı, biraz zaman isteyerek, tabelayı indireceklerini söyledi. 

Saatcı'nın isteği üzerine sokağa gelen itfaiye, itfaiye aracının merdiveni ile çıkarak parti binasında asılı bulunan tabelayı indirdi ve buraya Türk bayrağı astı. Parti binasından sökülen tabelanın gruptakilerce parçalanmasına, polis ekipleri engel oldu. Grup, daha sonra dağıldı. 

KAYMAKAM’DAN SUKUNET ÇAĞRISI 
 
Kaymakam Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür olayların yaşanmasını arzu etmediklerini söyledi. 

Hassasiyetlerin demokratik şekilde ortaya konulması gerektiğini dile getiren Çalık, "Fethiye halkını sağduyuya çağırıyorum. Bu tür olaylar Fethiye'nin imajını zedeleyecek eylemler. Demokratik hakkın kullanılmasını kimsenin engellememesi lazım. Halkımızı biraz daha sükunete ve sağduyuya davet ediyorum" dedi. 

Bu arada ilçeye Muğla, Aydın ve Burdur'dan takviye emniyet güçlerinin geldiği, protesto sırasında bir polis memurunun hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.