HDP Genel Başkanı Sancar’a ‘terör propagandası’ soruşturması

HDP Genel Başkanı Sancar’a ‘terör propagandası’ soruşturması

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar hakkında Nevruz kutlaması sırasında yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma başlatıldı.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Sancar hakkında, dün Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz kutlamasında yaptığı konuşma gerekçesiyle soruşturma başlattı.

'ÖRGÜT PROPAGANDASI'

 

Sancar hakkında, 'örgüt propagandası' yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldığı belirtildi.

HALK İLE TEHDİT ETTİ!

HDP'ye açılan kapatma davasına tepki gösteren Sancar, "Siyasetle yenemedikleri HDP’yi şimdi de savcılarını harekete geçirerek kapatmak istiyorlar. Peki hadi HDP’yi kapattınız ya bu halkı ne yapacaksınız? Bu halkı nereye kapatacaksınız, hangi güç yeter bu inancı durdurmaya? Başaramayacaklar. HDP bir dükkan mıdır yahu siz nereye kapatıyorsunuz? HDP budur, HDP halktır halk. İşte buradayız, bu size dert olsun, bu size dert olacak. Kaybedeceksiniz. Kaybedeceksiniz. Kaybedeceksiniz" demişti.

 

ÖCALAN'IN MEKTUBU

 

Sancar 8 yıl önce Abdullah Öcalan'ın Nevruz alanında okunan mektubunu hatırlatarak, "O mektubu hatırlıyor halkımız, barış özlemini canlı tutan herkes hatırlıyor. Bir tek cümlesini okuyacağım. 'Yeni bir dönem başlayacak, silahlar değil, siyaset öne çıkacak' diyordu ve ekliyordu, 'Ortak geleceği birlikte kuracağız' diyordu. Biz 2013 Nevruz’undaki bu çağrının arkasındayız, biz 2013 Nevruz’unda Sayın Öcalan’ın mektubunda yer alan bütün barış çağrısını destekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, merkez Bağlar ilçesinde dün düzenlenen Nevruz kutlamasında 'terör örgütü propagandası' yapıldığı gerekçesiyle başlattığı soruşturma kapsamında haklarında işlem yapılan 81 kişiden 13'ü gözaltına alındı.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.