HDP İstanbul’da ittifak partisini açıkladı

HDP İstanbul’da ittifak partisini açıkladı

HDP Kadıköy ilçe Seçim İşleri Sorumlusu Fırat Baltaş, inkar edilen CHP - HDP ittifakını açıkça ilan etti.

HDP Kadıköy ilçe Seçim İşleri Sorumlusu Fırat Baltaş, inkar edilen CHP - HDP ittifakını açıkça ilan etti. HDP seçmeninin CHP ile gönül bağı olduğunu belirten Baltaş, "Kadıköy’de seçime girmeme kararı aldık. Seçmenimiz İstanbul Büyükşehir ve Kadıköy'de CHP'ye oy verecek." dedi.

HDP’li Fırat Baltaş, "Kadıköy'de seçime girmeme kararı aldık. Seçmenimiz İstanbul Büyükşehir ve Kadıköy'de CHP'ye oy verecek." diyerek ‘resmi’ olmayan ittifakı ilan etti.

HDP KADIKÖY’DE İTTİFAK NEDENİYLE ADAY ÇIKARMAYACAK

Yerel seçimlere yaklaşırken CHP ve HDP arasındaki ittifak, daha da gün yüzüne çıkmaya başladı. HDP, yüzde 13,5 oy aldığı Kadıköy'de belediye başkanlığına aday çıkarmadı.

"SEÇMENİMİZ CHP'YE OY VERECEK''

HDP Kadıköy ilçe Seçim İşleri Sorumlusu Fırat Baltaş, CHP'nin Kadıköy'de baskın olduğunu, HDP'nin denklem dışında kaldığını belirtti.

HDP seçmeninin CHP ile gönül bağı olduğunu belirten Baltaş, HDP seçmeninin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ve Kadıköy'de CHP'ye oy vereceğini söyledi.

SEÇMENİMİZİ BU YÖNDE YÖNLENDİRİYORUZ 

HDP’li Baltaş açıklamasını şöyle sürdürdü; "CHP, Kadıköy'de baskın ve her halükarda seçimi kazanan bir parti. Kadıköy'de bir iddiamız yok. Çok keskin bir oy düşüşümüz olabilir. O yüzden Kadıköy'de seçime girmeme kararı aldık.

Seçmenlerimizi bu yönde yönlendiriyoruz. Direkt bir partiyi işaret etmiyoruz. Seçmenimiz bizim genel stratejimize uyacak, CHP'ye oy verecektir Kadıköy'de. Benim izlenimim İBB (İstanbul Büyükşehir) ve Kadıköy'de de daha çok CHP'ye oy verileceği yönünde. Bir kısım seçmenimiz CHP ile gönül bağı olan, bize de oy veren bir kitle."

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.