HDP 'ittifak' kararını açıkladı!

HDP 'ittifak' kararını açıkladı!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz.' ifadelerini kullandı.

HDP, 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi ve sonrasına dönük tavrını ve ilkelerini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, "Barışa Çağrı" adını verdiği deklerasyon üzerine konuşma gerçekleştirdi.

Pervin Buldan konuşmasında, "Çözümsüzlüğün başlıca kaynağı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmek istiyoruz. Otoriter ve tekçi sistemin yerine çoğulcu demokratik sistemin tesis edilmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Buldan ittifak tartışmalarıyla ilgili, "Herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz" diye belirtti.

 

Buldan konuyla ilgili şunları söyledi:

 

"Bizler, parlamento seçimleri için ‘Demokrasi İttifakı’ şiarıyla; halklar ve barış ittifakı, kadın dayanışması ve ittifakı, ekoloji ittifakı anlayışı temelinde, toplumsal ve siyasal muhalefet, emek, kadın ve gençlik hareketleri ile en geniş birlikteliği ve ortak mücadele zeminini büyütme ve bu yoldaki güçlü yürüyüşümüzü sürdürme kararlılığındayız. Bunun dışında herhangi bir ittifak içinde yer alma arayışımızın olmadığını açıklıkla vurguluyoruz."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.