HDP: İYİ Parti ve CHP ile seçim ittifakı yaptık, yine yapacağız

HDP: İYİ Parti ve CHP ile seçim ittifakı yaptık, yine yapacağız

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde CHP ve İYİ Parti ile ittifak yaptıklarını açıkladı.

Seçim ittifakları tartışmaları HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan'ın yaptığı açıklama ile yeni bir boyut kazandı. Buldan, 31 Mart ve 23 Haziran'da ittifak yaptıklarını açıkladı.

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, çeşitli illerde başlattıkları yürüyüşlerin ardından “Demokrasi Buluşmaları” başlatacaklarını söyledi.

Buldan, “Demokrasi İttifakı”nın öneminden bahsederek 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerini işaret etti. Buldan, “31 Mart ve 23 Haziran, demokrasi ittifakının neler başarabileceğini ortaya koydu. Şimdi bu ittifakı daha da büyütme ve genişletme zamanı” dedi.

 

HDP İTTİFAKI İLAN ETTİ

 

HDP, bu seçimlerde aday çıkarmayarak CHP adaylarını desteklemiş ancak hem CHP hem de HDP, resmi ittifak yapmadıklarını öne sürmüştü. Buldan’ın bu açıklamaları, son yerel seçimde HDP’nin, Millet İttifakı’nın oluşturan CHP ve İYİ Parti ile yaptığı ittifakın ilanı oldu.

 

Buldan şöyle konuştu:

 

“Bunun ikinci ayağında 8 Temmuz’da “Demokrasi Buluşmaları”na başlıyoruz. Halklarımızla, işçilerle, aydınlarla, gazetecilerle, kadınlarla, ekolojistlerle, inanç kesimleriyle, gençlerle buluşmalar gerçekleştireceğiz. Toplumun her kesimine yaşananları anlatacağız ve konuşacağız. Her bir buluşmamız demokrasiye ve topluma nefes aldıracaktır. Biz gençler ve kadınlarla bu baskıyı aşacağız. Demokrasi ittifakıyla bunu başaracağız. Demokrasi güçleriyle ‘demokrasi’ konusunda da birlikte hareket etmekte son derece ısrarlı ve kararlıyız. 31 Mart ve 23 Haziran, demokrasi ittifakının neler başarabileceğini ortaya koydu. Şimdi bu ittifakı daha da büyütme ve genişletme zamanı.”

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum