HDP, Kadir İnanır'a sahip çıktı!

HDP, Kadir İnanır'a sahip çıktı!

PKK Terör örgütü kapsamında cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tiyatro oyununu seyredenlere tepki gösteren İçişleri Bakanı soylu'ya HDP cevap vererek, Kadir İnanır'a sahip çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ kitabından uyarlanan tiyatro oyununu izleyen Kadir İnanır'ı eleştiren açıklamalarına HDP'den yanıt geldi.

HDP Yaptığı açıklamada Kadir İnanır'a sahip çıkarak:  “Süleyman Soylu'nun, Demirtaş'ın kitabından sahneye uyarlanan oyunu izlemeye gidenleri ve Kadir İnanır'ı hedef alması bir aczin göstergesidir. Demirtaş'ın ve HDP'lilerin nefes almasından dahi korkan bir Bakan'a çok fazla söz söyleme gereği duymuyoruz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'ını siyasi sözcüsü Selahattin Demirtaş'ın tiyatro gösterisini izleyenlere sert tepki göstererek şunları söylemişti.

 

Bakan Soylu, "Hatta herkes, hepimiz daha fazla tiyatroya gitmeliyiz. Çocuklarımızı daha fazla tiyatroya göndermeliyiz. Ama gittikleri tiyatro, bu ülkenin insanını acıtan, bizim bir yerlere ulaşmamızı istemeyenler tarafından oluşturulan bir tiyatro" dedi.

Soylu, Kobani olaylarını hatırlatan şunları söyledi: "Her yeri yakıp yıktılar, 39 kişiyi katlettiler. Talimatı PKK verdi. Türkiye'ye talimatı, o günkü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri getiriyor.

Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız.

Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz.

Bu milleti de aldatamazsınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Yurt dışına gidip kulaklarına üflenen birtakım telkinlerle Türkiye'nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değil."

 

 

Soylu’nun bu sözlerine HDP’den yanıt geldi.

HDP’den yapılan açıklamada “Kültür ve sanat dünyasının içinde olan Kadir İnanır ve o gün orada olan herkes, umudun büyümesine ve cesaretin yayılmasına vesile olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Süleyman Soylu'nun, Demirtaş'ın kitabından sahneye uyarlanan oyunu izlemeye gidenleri ve Kadir İnanır'ı hedef alması bir aczin göstergesidir. Demirtaş'ın ve HDP'lilerin nefes almasından dahi korkan bir Bakan'a çok fazla söz söyleme gereği duymuyoruz” denildi.

 

CHP'DE AÇIKLAMA YAPTI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise bugünkü basın toplantısında bu eleştirilere yanıt vemişti. Öztrak, “Sosyal bir olaydır. Dolayısıyla bu tür sosyal olaylar neden bu ülkede yadsınıyor, neden kutuplaşma isteniyor bizim anlayabilmemiz mümkün değil” ifadelerini kullamıştı.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.