HDP: Kendi adayımızı göstereceğiz

HDP: Kendi adayımızı göstereceğiz

Tuncel HDP'nin ilk grup toplantısında konuştu: "Biz kendi cumhurbaşkanı adayımızı kendimiz göstereceğiz."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP'nin ilk grup toplantısında konuştu.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Tuncel,Biz kendi cumhurbaşkanı adayımızı,kendimiz göstereceğiz. Cumhurbaşkanı seçimlerinde, meydanlarda halkla birlikte olacağız. Kuru kuru Aday gösterip oy verin demeyeceğiz. Aynı zamanda nasıl bir Türkiye istediğimizi de anlatacağız. Bizim cumhurbaşkanı adayımız, insan haklarına ve özgürlüklerine saygılı olacak. Kadın özgürlüğünden yana savaş suçlarına karşı olacak. Kürt sorunu çözümünün yanında barıştan yana olacak" diye konuştu.

 

Tuncel, "Partimize yönelik çok eleştiriler oldu. Onlara çağrımız başka bir Türkiye mi istiyorsunuz? Bıktınız mı bu AKP'nin otoriter yapısından ben yaptım oldu anlayışlından? Bıktınız mı bu CHP'nin bir türlü muhalefet edememesinden. Yaptığı her muhalefetin iktidarın elini güçlendirmesinden o zaman size yeni bir seçenek var. Sadece eleştirmekle kalmayın gelin birlikte mücadele edelim. Birlikte yeni bir Türkiye'yi inşa edebiliriz. Bu bozuk düzene sağlam çark olmaz. Bu düzenin kendisini değiştirelim bu düzen değişmeden Türkiye değişmez" dedi.

 

"BİZ KENDİ CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI KENDİMİZ GÖSTERECEĞİZ"

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Tuncel, "Ağustos ayında sandık başına gideceğiz. Cumhurbaşkanını halk seçecek. Sözde halk seçecek. AKP'nin, CHP'nin yaklaşımı, seçilecek cumhurbaşkanının nasıl olacağını ifada eder hale geldiler. Partiler, cumhurbaşkanını seçecek. Seçilecek cumhurbaşkanı şimdiden belli ki partili cumhurbaşkanı olacak. Biz cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini ve halka hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. CHP'ye ve AKP'ye mahkum değilsiniz. Biz kendi cumhurbaşkanı adayımızı,kendimiz göstereceğiz. Cumhurbaşkanı seçimlerinde, meydanlarda halkla birlikte olacağız. Kuru kuru Aday gösterip oy verin demeyeceğiz. Aynı zamanda nasıl bir Türkiye istediğimizi de anlatacağız. Bizim cumhurbaşkanı adayımız, insan haklarına ve özgürlüklerine saygılı olacak. Kadın özgürlüğünden yana savaş suçlarına karşı olacak. Kürt sorunu çözümünün yanında barıştan yana olacak" diye konuştu.

 

"CUMHURBAŞKANI BİRİNCİ NOTER GİBİ, HÜKÜMET ÇIKARIYOR, CUMHURBAŞKANI ONAYLIYOR"

 

Tuncel, "Mesele cumhurbaşkanı koltuğuna kimin oturduğu değil. O koltuğun nasıl olacağı meselesidir. O koltuğa oturan herkes, koltuğun esiri olmuş. Mevcut zihniyete göre siyaset yapıyorlar. Hiç aşana bir durum oldu. Kaç tane cumhurbaşkanı geldi geçti. Farklı bir durum oldu

 

mu? Şu anki cumhurbaşkanı da bütün tartışmalı yasaları onaylamıştır. Aynen birinci noter gibi, hükümet çıkarıyor, cumhurbaşkanı onaylıyor" ifadelerine yer verdi.

 

"AKP İKTİDAR OLMAZSAM ÇÖZÜM SÜRECİ OLMAZ YAKLAŞIMI İÇERİSİNDE"

 

Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümünün birbiriyle bağlantılı olduğunu söyleyen Tuncel, "Türkiye demokratikleşmeden Kürt sorunu çözülmez. Kürt sorunu çözülmeden Türkiye demokratikleşmez. İkisini birlikte yürütmek zorundayız" dedi.

 

Çözüm sürecinde diyaloğun önemli olduğunu belirten Tuncel, "Heyetimiz sayın Öcalan ile 17 defa toplantı yaptı. Bu toplantıları, kamuoyu ile paylaştı. Bu ülkenin Başbakanı, görüşmelere dair bırakalım kamuoyu ile paylaşmayı, mecliste grubu bulunan partililere, bir bildirim de dahi bulunmadı. Ne görüşüyorsunuz? Halkı, meclisi, muhalefeti buna nasıl dahil edeceksiniz yok. AKP iktidarı, ben yaptım oldu. Ben olmazsam çözüm süreci olmaz yaklaşımı içerisinde" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.