HDP Meclis ve belediyelerden çekilme kararını görüşecek

HDP Meclis ve belediyelerden çekilme kararını görüşecek

Belediyelerine kayyım atanan HDP, belediyelerden ve Meclis’ten çekilmeyi tartışmak için toplanacak.

24 belediyesine terörle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kayyım atanan terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP, belediyelerden ve Meclis’ten çekilmeyi tartışmak için toplanacak.

 

20 Kasım’da “sine-i millet” konusunda kararını vermek için toplanacağı öğrenilen HDP Genel Merkezi, Ankara’da gerçekleştirilecek toplantı sonrası kayyImlara ilişkin detaylı bir rapor yayımlayacak.

 

"Sine-i millete dönüp dönmeme kararını belirleyeceğiz"

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, “Belediyelerden çekilmeyeceğiz şeklinde bir tavrımız yok, sine-i millete dönüp dönmeme kararını 20 Kasım’da gerçekleştireceğimiz toplantıda belirleyeceğiz” dedi.

Kubilay, “Arkadaşlarımız farklı farklı öneriler getirdiler. Bu önerilerden biri de sine-i millet. Sine-i millet önerisinin bizzat kendisi de demokratik ve meşru bir öneridir. Bütün önerileri bir havuzda derliyoruz. Toplantının katılımcıları arasında MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz, milletvekillerimiz, eşbelediye başkanlarımız, belediye meclis üyeleri, genel sendikalar, demokratik kitle örgütleri sosyalist partiler, sivil toplum kuruluşları da olacak” ifadesini kullandı. 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.