HDP Meral Akşener’i destekleyecek mi?

HDP Meral Akşener’i destekleyecek mi?

Halkların Demokratik Partisi Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meral Akşener’i destekleyecek mi? İşte flaş haberin ayrıntıları;

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sezai Temelli, cumhurbaşkanı seçimine kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Adaylık için Selahattin Demirtaş’ın da isminin geçtiğini söyleyen Temelli HDP'nin Meral Akşener'e destek olasılığını değerlendirdi.

Temelli “İlk turda herkes kendi adayını çıkarmalı. Güçlü adaylarla ikinci turun kapısı açılır. Muhalefet kanadında bir adayda uzlaşılabilir” ifadelerini kullandı.

HDP’nin Akşener’e destek olasılığını değerlendiren Temelli, “Taban oy vermez. Tüm partiler ikinci turu dikkate alarak adayını belirlemeli. Yani belirleyecekleri aday herkesi kucaklayacak aday olmalı” diye konuştu.

Temelli, “Abdullah Gül’e oy verir misiniz?” sorusuna, “Bizim gündemimize düşmüyor. Ama saygın bir siyasetçi, değerlendirilebilir. Biz bir temas görmedik. Biz kendi adayımızı çıkartacağız. Adaylar havuzu oluşturduk. 3 Mayıs günü adayımız açıklanacak. Adaylar havuzunda Selahattin Demirtaş da var” yanıtını verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.