HDP önündeki annelerden Mehmetçiğe atkılı mesaj

HDP önündeki annelerden Mehmetçiğe atkılı mesaj

Dİyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 55 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 62'nci günde de sürdürdü. Eylemdeki anneler, Mehmetçiğe atkı ördü.

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. Eylem, 62'nci günde de 55 aile tarafından sürdürüldü.

HDP önündeki eyleme katılan anneler, oturdukları çadırda Türk askeri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için atkı örmeye başladı. Vatani görevi için usta birliğine giderken, 2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, teröristlerce kaçırıldığını belirttiği oğlu Müslüm (24) için eşiyle Gaziantep'ten gelerek, 5 Eylül'de oturma eylemine katılan Songül Altındaş, ''Biz 'Barış Pınarı Harekatı'ndaki Mehmetçiğimiz ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan için atkı örmeye başladık. Mehmetçiğimiz bizim için savaşıyor; üşümesin, bizim de bir katkımız olsun. Benim oğlum da bir Mehmetçikti, vatani görevini yapıyordu. Yolda PKK'lılar kaçırdı, 5 yıldır oğlumu arıyorum. Oğlumu istiyorum ama PKK vermiyor. Biz bu acıyla 5 yıldır kıvranıyoruz. Allah'ım Mehmetçiğimizi korusun, oğlumuzu da inşallah bize kavuştursun” dedi.

2014'te lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken, PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını belirttiği kızı Hayal için Ağrı'nın Hamur ilçesinden gelerek, 3 Ekim'de oturma eylemine başlayan Süheyla Demir de sınır ötesinde vatani görev yapan askerlerin üşümemesi için atkı ördüklerini söyledi.

Mehmetçik için atkı ören, evlat nöbetindeki anneler, hep birlikte asker selamı da verdi.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.