HDP polis tacizi mağduru kıza sahip çıktı!

HDP polis tacizi mağduru kıza sahip çıktı!

HDP Milletvekili Hüda Kaya, polisin cinsel saldırısına uğradığı iddia sahibi Merve Demirel’e sahip çıkarak birlikte açıklama yaptı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) eylemine destek verirken polisin cinsel saldırısına uğrayan Merve Demirel ile birlikte Meclis’te bir açıklama yaptı.

Kaya, “Ailece 28 Şubat sürecinde hapishane hapishane dolaştık, defalarca gözaltına alındık ancak bu kadar ağır bir işkence, taciz, baskı ve şiddet ortamına şahit olmamıştık” dedi.

Hüda Kaya, “Merve Demirel burada. Meclisin absürtçe, saçmaca koyduğu yasaktan dolayı şu anda kürsüde yanımda değil ama Meclisin çatısı altında şu anda beraberiz. 28 Şubat açıklamasını beraber yapıyoruz. Bunun için geldi” dedi. Demirel’in yanında olduklarını ve ona sahip çıktıklarını dile getiren Kaya, “Kadınlara düşmanlık edenlere, erkekçi, tacizci zihniyetleri ile bizlere ‘hodri meydan’ diyenlere biz de buradan ‘hodri meydan’ diyoruz” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE EN KARANLIK YILLARINI YAŞIYOR


HDP’li Vekil Kaya sözlerine şöyle devam etti, “Yıllardır bıkıp usanmadan ve utanmadan ‘Kabataş’ta başörtülü bacımı taciz ettiler’ yalanına sarılanlar ve bu yalana inananlar, iddia ettiğiniz o kadın hani nerede? Dürüstçe yüzünü bile gösteremediniz ama Merve Demirel işte burada. Şimdi de ‘Benim başörtülü bacıma saldırdılar’ diyebiliyor musunuz? Hayır. Yine tacize, şiddete, tecavüze, istismara sahip çıkan sizlersiniz. Ailece 28 Şubat sürecinde hapishane hapishane dolaştık, defalarca gözaltına alındık ancak bu kadar ağır bir işkence, taciz, baskı ve şiddet ortamına şahit olmamıştık. Türkiye, her alanda son dönemlerin en kötü, karanlık yıllarını yaşamaktadır”

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.