HDP tüm düşmanlardan hızlı davrandı! Türkiye'ye 'soykırım' iftirası

HDP tüm düşmanlardan hızlı davrandı! Türkiye'ye 'soykırım' iftirası

PKK'nın yasal partisi HDP yayınladığı açıklamada Türkiye'yi sözde soykırımla suçladı. HDP 24 Nisan için 'Bu tarih, Ermeni Soykırımı’nın başladığı gün oldu' iftirasında bulundu.

PKK'nın yasal partisi HDP, Türkiye'yi sözde soykırımla konusunda ABD Başkanı Joe Biden'ın hızlı davrandı. Türkleri soykırımla suçlayan HDP, "Türkiye Ermeni Soykırımı ile 106 yıldır yüzleşmedi" iftirasında bulundu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu adına yapılan açıklamada sözde soykırım yalanına ilişkin özetle şöyle denildi:

"24 Nisan 1915 günü, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin örgütü Teşkilat-ı Mahsusa tarafından 250 Ermeni aydın ve siyasetçi evlerinden alınarak zorla sürgüne gönderildi ve katledildi. Bu tarih, Ermeni Soykırımı’nın başladığı gün oldu. Ermeni halkı, binyıllardır yaşadığı anayurdundan sürülerek, büyük oranda katledildi. Anadolu Hristiyansızlaştırıldı. Soykırım neticesinde mülkiyet ve kültürel varlık kamu iradesiyle el değiştirdi.

Türkiye Ermeni Soykırımı ile 106 yıldır yüzleşmedi. Yüzleşilmeyen suç tekrarladı, yüzleşilmeyen suç, bugünlere taşındı. Büyük suç cezasız kaldı, ayrımcılık ve nefret suçları sıradanlaştı."

Bu açıklama akıllara HDP Kürtlerin değil gizli Ermenilerin partisidir iddialarını getirdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.