HDP ve sendikacılara terör propagandasından gözaltı

HDP ve sendikacılara terör propagandasından gözaltı

Bu sabah 7 ilde düzenlenen ev baskınlarıyla HDP’li belediye başkan adayları ile sendika temsilcileri terör propagandasından gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda HDP'nin Balıkesir adayı gözaltına alındı.

Emniyet Mdürlüğü ekipleri bu sabah terör propagandası iddialarıyla hakkında soruşturma yürütülen Ankara, Bursa, Balıkesir, Şırnak, Mardin, Malatya ve Adıyaman’da ev baskınları düzenlendi. Operasyonda sendikacılar ve HDP’nin Balıkesir adayı da gözaltına alındı.

BALIKESİR ADAYI OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDI

HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yurdanur Güven, evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Polisler Güven’in Altınoluk ilçesindeki evinde saatlerce arama yaptı. 

Operasyonda HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Yurdanur Güven ile A.K., E.Ş., H.İ.G. Edremit'te, A.Ö., E.A., V.K.D. Ayvalık'ta, T.Ö. de Bandırma'da gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda suç unsuru taşıma ihtimali bulunan dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANKARA OPERASYONUNDA 4 GÖZALTI

Aynı operasyon kapsamında emniyet ekipleri Ankara’da ise TEM Şube polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında, Ankara Demokratik Alevi Derneği (ADAD) Başkanı Mustafa Karabudak, KHK ile ihraç edilen Adnan Vural, HDP Genel Merkez çalışanı Gülistan Tekin, Büro Emekçileri Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan ve Sıddık Akın da gözaltına alındı.

MALATYA’DA 3 GÖZALTI

Malatya Doğanşehir ilçesinde Emek Partisi İlçe Başkanı Hayri Yıldırım ve HDP üyesi Kazım Işık ve Mahir Avşar isimli bir kişi sosyal medya üzerinde terör propagandası gerekçesiyle gözaltına alındı.

Öte yandan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe başkanı Selahattin Kolanç da gözaltına alındı. Kolanç’ın, dün ifade vermek için gittiği İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındığı bildirildi.

Mardin, Bursa ve Adıyaman’da polisler birçok eve eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda, aralarında HDP’li yöneticilerin olduğu çok sayıda isim gözaltına alındı.

Bunun üzerine Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, saat 07.30'da operasyon başlattı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.