HDP'de adaylık kavgası! ‘Kendimi saftirik bir Türk solcusu gibi hissediyorum’

HDP'de adaylık kavgası! ‘Kendimi saftirik bir Türk solcusu gibi hissediyorum’

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etmesinin ardından birçok partide adaylık tartışması ve istifalar yaşanmaya başladı. İşte ayrıntılar;

Siyasi partilerde YSK’ya verilen listeye itirazlar edildi. Bu itirazların ardından istifalarda yaşandı. Son olarak aday listesine HDP içerisinden bir itiraz geldi. HDP’li Erol Katırcıoğlu aday listesine itiraz etti ve, aday gösterildiği sırayı eleştirerek Twitter hesabından sert açıklamalarda bulundu.

Katırcıoğlu, “HDP Kamuoyuna, Partim beni ne olduğunu bir türlü anlayamadığım ve bize hiç yakışmadığını düşündüğüm ‘bileşen hukuku’ çerçevesinde İstanbul 1. Bölge 4.sıraya uygun bulmuş. Ne diyeyim? ‘Vatana ve millete’ hayırlı olsun” ifadelerini paylaştı.

Bir diğer eleştiri ise Marksist Akademisyen Candan Badem’den geldi. Aday gösterilmeyen Badem, “Tamam, itiraf ediyorum: Kendimi saftirik Türk solcusu gibi hissediyorum. Ben boyumun ölçüsünü aldım. Tek tesellim @erkbas @velisacilik @sahmetsahmet @barisatay ve @OyaErsoy gibi sosyalist adayların varlığı” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.