HDP’de büyük yarılma: Öcalan’ı tanımadılar

HDP’de büyük yarılma: Öcalan’ı tanımadılar

Terörist PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerdeki tarafsızlık çağrısına HDP’den flaş cevap geldi.

Terörist başı Öcalan'ın açıklamalarının kamuoyuna duyurulmasından kısa bir süre sonra HDP'nin sosyal medya hesabından dikkat çeken iki paylaşım yapıldı.

hdp1-001.jpg

Paylaşımlarda ''31 Mart'ta oylarımızı koruyarak demokrasiye kazandırmıştık, şimdi yine demokrasi ve halk iradesinin kazanması için sandık başına gidecek, oylarımızı demokrasi, barış ve eşitlikten yana kullanacağız.Doğa talanına, rant çarkına ve insan kayırmacılığa karşı 23 Haziran’da oylarımız demokrasi, barış ve özgürlükleredir. İstanbul’u rant cennetine çevirip palazlanmak isteyenlere dur de;'' ifadeleri kullanıldı.

HDP’DE BÜYÜK YARILMA

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş son olarak avukatları aracılığıyla cezaevinden yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimlerinde CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na açık desteğini vermişti.

Öcalan’ın seçimlerdeki tarafsızlık çağrısı HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ve Hürriyet Yazarı İsmail Saymaz’ı da şaşırtmış ve Öcalan adına açıklamayı yapan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın kim olduğu sorularını sormalarına neden olmuştu.

DEMİRTAŞ ÖCALAN’IN LİDERLİK KAVGASI

Türkiye’nin gündemine oturan İBB seçimleri öncesinde yaşanan bu gelişmeler HDP/PKK düzleminde yaşanan büyük bir liderlik kavgasını da tam anlamıyla ortaya çıkarmış oldu.

Demirtaş’ın İmamoğlu’na verdiği desteğe rağmen Öcalan’ın seçimlerdeki tarafsızlık çağrısının HDP seçmeni üzerinde nasıl bir etki yaratacağı 23 Haziran’da gerçekleşecek olan İBB seçimlerinde net olarak ortaya çıkacak.

İstanbul’daki HDP seçmeninin ağırlıklı bir şekilde sandığa gitmemesi durumunda Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’ın İBB seçimini kazanması oldukça mümkün gözüküyor.

Eğer HDP seçmeni Öcalan’ın çağrısına rağmen sandığa gider ve İmamoğlu’na oy verirse bu durumda da Demirtaş’ın HDP/PKK’daki ağırlığı tescillenmiş olacak.

Gözüken o ki, her halükarda İBB seçimlerinin ardından ortaya çıkacak olan tabloya göre HDP’nin içinde büyük ayrışmalar ve kavgaların çıkmasının kaçınılmaz olduğu görülüyor.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.