HDP'de Demirtaş'ın yerine kim gelecek?

HDP'de Demirtaş'ın yerine kim gelecek?

Halkarın Demokratik Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yerine kimin geleceği az çok netleşti. İşte haberin ayrıntıları ve Demirtaş’ın yerine gelmesi beklenen isim;

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın 2019 seçimlerinde aday olmayacağını açıklamasının ardından kamuoyunda yerine gelecek ismin kim olacağı tartışılmaya başlandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aday olmama kararını; “kendi durumunun belirsiz olması” ve “2019 seçimleri ya da olası bir erken seçimde partinin daha hazırlıklı olması" gerekçeleriyle aldığı ifade ediliyor.

KONDA son anketi açıkladı! Türkiye’nin yarısı…

Demirtaş’ın aday olmama iradesinin parti içinde kabul edilmesi durumunda ise HDP Eş Genel Başkanlığı için öne çıkan isimlerin başında HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen geliyor. Bilgen, özellikle 4 Kasım’da pek çok milletvekilliğinin tutuklanmasının ardından partinin kamuoyunda görünür yüzü olarak görev yapmış, ancak kendisi de bir süre sonra tutuklanmıştı.

KURULLAR TOPLANACAK

Bilgen tahliye olmasının ardından tekrar parti sözcülüğü görevine gelmişti. HDP içinde, Demirtaş’ın aday olmayacağını bir mektupla kamuoyuna açıklanması üzüntü ve saygıyla karşılanırken, aynı zamanda bunun bir “irade beyanı” olduğu değerlendirmesi de yapılıyor.

HDP’nin 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek 3. olağan kongresi öncesi gerçekleştirilecek toplantılarda Demirtaş’ın söz konusu aday olmama iradesinin tartışılacağı ve son kararın HDP’nin yetkili kurulları tarafından verileceği ifade ediliyor. HDP’nin dün başlayan ve bugün de devam edecek milletvekillerinin katılımıyla yapılan toplantının yanı sıra partinin yetkili kurulları da toplantılar gerçekleştirecek.

Söz konusu toplantılarda yeni döneme ilişkin nasıl bir politika izlenmesi, nasıl bir söylem kurulmasının yanı sıra aday olmama iradesine karşın yola Demirtaş’la mı, yoksa başka bir isimle mi devam edilmesi gibi konular ele alınacak. HDP’nin ocak ayı boyunca Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek 15 farklı konferansta parti tabanının bu konudaki görüşleri ele alınacak.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler

Kaynak:Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.